Istenes Bence átveszi az Év férfi műsorvezetője díjat

Televíziós Újságírók Díja: Istenes Bence lett az év férfi műsorvezetője, díjat kapott az Aranyélet, Liptai Claudia és még sokan mások

Szerda este nagyszabású gálán osztották ki a zsűriző újságírók a 14 kategória díjait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja 2019 gálán március 20-án, azaz tegnap este a Budapest Music Centerben megtartott tévés gálán.

Idén már hatodik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit.

Az RTL Klub öt, a TV2 négy, az HBO három, a VIASAT3 egy, a Spektrum Home egy elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai, valamint a sajtó képviselői voltak hivatalosak.

A legjobb női műsorvezető Liptai Claudia lett, Istenes Bence (aki az öltönyös vendégek mellett sokak meglepetésére szabadidőruhában érkezett) kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Majoros Péter Majkát a zsűritag kategóriában díjazták, Kovács Patrícia és Thuróczy Szabolcs a legjobb színésznő, illetve színész díját vehette át, Danis Lídiát pedig a legjobb mellékszereplőnek választották.

A gálaest kezdetén a szervezők megemlékeztek a pár napja elhunyt Baló Györgyről és az idén év elején elhunyt Andy Vajnáról is.

A több mint kétszáz vendég részvételével zajló esemény házigazdája Demcsák Zsuzsa volt, aki hosszú kihagyás után most először vállalt műsorvezetői szerepet. A tévés díjátadó gála történetében egyébként ő lett az első női műsorvezető.

A 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb comedy showt, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt, a legjobb mellékszereplőt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb a talkshow-t valamint a legjobb új sorozatot. A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

A rendezvényen a Media1 is képviseltette magát, Szalay Dániel főszerkesztő a legjobb magyar sorozat kategóriában és vetélkedő kategóriában adott át díjat. Ez utóbbi kapcsán érdekesség, hogy vetélkedő kategóriában – sokak nagy meglepetésére – sem az RTL Klub Fala, sem a TV2-féle Piramis nem nyert, hanem egy nevető harmadik, a Gundel Takács Gábor vezette Áll az alku nyert.

2019-ben a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Legjobb nagyszabású showműsor
X-Faktor (RTL Klub)

Legjobb comedy show
Észbontók (VIASAT3)

Legjobb vetélkedő
Áll az alku (TV2)

Legjobb reality
Survivor (RTL Klub)

Legjobb gasztro reality
A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

Legjobb talkshow
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)

Legjobb zsűritag
Majoros Péter Majka (TV2 – Sztárban sztár)

Legjobb női műsorvezető
Liptai Claudia (TV2)

Legjobb férfi műsorvezető
Istenes Bence (RTL Klub)

Legjobb sorozat
Aranyélet (HBO)

Legjobb új sorozat
A Tanár (RTL Klub)

Legjobb színésznő
Kovács Patrícia (TV2 – Korhatáros szerelem)

Legjobb színész
Thuróczy Szabolcs (HBO – Aranyélet)

Legjobb mellékszereplő
Danis Lídia (HBO – Aranyélet)

D. Tóth Kriszta műsora is díjat kapott. A háttérben Radnai Péter, a Spektrum Home-tól
D. Tóth Kriszta műsora is díjat kapott. A háttérben Radnai Péter, a Spektrum Home-tól

Az eseményen készült további képeket, ide kattintva, egy fotógalériában találják.

A tavalyi és a korábbi évek díjazottjairól ide kattintva olvashatnak.

Fotókredit: Televíziós Újságírók Díj

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely a teljes hazai energiafelhasználás egyharmadát is meghaladó, éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Nem indít eljárást a HírTV ellen a Médiatanács a Párbeszéd által kifogásolt kitörés napi riport miatt

A grémium szerint nem sértett jogszabályt a kormányközeli hírcsatorna, amikor „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” címmel sugározta a Párbeszéd szerint nácimosdató egyik hírösszeállítását. A grémium egyúttal meghosszabbította az egyik Rádió 1-es és Best FM-es partnerrádió médiaszolgáltatási jogosultságát, valamint folytatta több rádiós pályázat lebonyolítását.