fbpx
RTL Klub, logó, RTL Klub HD

Az RTL Magyarország eldöntötte, befogad-e politikai reklámokat a kampányban

Azt is elmondták, lesz-e politikai hirdetés az RTL Klub oldalán.

Az RTL Magyarország kedden kora este bejelentette, hogy a 2019. évi európai parlamenti választási kampány alatt lehetőséget és felületet biztosít a jelölő szervezeteknek, hogy üzeneteiket eljuttathassák a választópolgároknak. Ennek megfelelően a kampányidőszakban a nézők az RTL Klub csatornán találkozhatnak majd politikai reklámokkal.

Az M-RTL ezen döntését a törvényi határidőben a Nemzeti Választási Bizottságnál is be fogja jelenteni, jelezte a vállalat.

Az M-RTL azt már korábban eldöntötte, hogy a választási kampány időszakában az internetes sajtótermékén, az rtlklub.hu oldalon fizetett politikai hirdetések megjelenésének is helyet ad, ezen szándékát az Állami Számvevőszéknek határidőben be is jelentette.

Arról, hogy mely internetes és nyomtatott sajtótermékek fogadnak be az európai választási kampányban fizetett politikai hirdetést, ide kattintva tájékozódhatnak.

Az RTL Klub a 2014-es országgyűlési választások alkalmával még elzárkózott a politikai reklámok ingyenes közlésétől a tévében, a 2018-as választások során viszont már lehetőséget adtak a jelölőszervezeteknek a megjelenésre.

Ezt egyébként akkor és most is ingyen teszik lehetővé, hiszen a törvényi szabályozás alapján a tévéképernyőn futó politikai reklámok közzétételéért a médiaszolgáltató nem kérhet és nem fogadhat el ellenszolgáltatást.

Az európai parlamenti választások magyarországi fordulóját 2019. május 26-án tartják.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások