Bolgár György, a Klubrádió műsorvezetője

Bolgár György új műsort kap a Klubrádióban

Az új műsor a közéletben megjelenő hazugságokról kívánja lerántani a leplet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Új műsorral jelentkezik ettől a héttől a Klubrádió. Az új műsor címe: Az igazság pillanata – Valótlanságokkal szemben a tények. A műsorvezető Bolgár György, a rádió egyik legrégebbi és kétségkívül legismertebb munkatársa lesz.

Az első adás most pénteken, március 8-án lesz, közvetlenül a 12:30-as hírek után, és egyelőre május végéig tervezték be a rádió műsorrendjébe, heti gyakorisággal. Pataki Gábor, a Klubrádió főszerkesztője a Media1 érdeklődésére elmondta: Bolgár a Megbeszéljük című, minden hétköznap délután jelentkező betelefonálós műsorát is megtartja.

Az új műsor a közbeszédben folyamatosan, és egyre inkább ömlő hazugságokra reagál, és próbálja bemutatni a különböző csúsztatások, félrevezetések, fake news-ok tengerében a valós tényeket.

Az igazság pillanata – Valótlanságokkal szemben a tények ebben az értelemben hasonlít majd Bolgár György több mint kilenc éven át Hogy mi van? címmel a 168 óra című hetilapban közölt sorozatára, illetve a Népszava szombati számában jelenleg is olvasható Hazugságvizsgálóra.

A műsornak Bolgár György nem csak műsorvezetője, de szerkesztője is lesz, munkáját a szintén klubrádiós Kovács M. Veronika segíti majd.

Két klubrádiós ellen is rendőrségi eljárás indult

A Klubrádióval összefüggő másik hír, hogy a rendőrség beidézte a rádió tudósítóját, Kemény Dánielt, mivel a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljárón kialakult januári spontán demonstráción, a tudósítás érdekében az úton haladt gyalogosan a vonuló tömeggel. A rendőrség 30 ezer forint összegű bírságot rótt ki Kemény Dánielre, aki írásos panasszal egyelőre hiába élt. Kemény a bírságot nem tartja jogszerűnek, ezért a Magyar Helsinki Bizottság segítségét igénybe véve megtámadja az ellene indított eljárást. A Klubrádión kívül egyébként a Mérce két munkatársa is büntetést kapott, egyikük, Diószegi-Horváth Nóra szintén 30 ezer, Kiss Soma Ábrahám pedig ennél is magasabb, 50 ezer forint összegű bírságot kapott.

Egy másik klubrádiós munkatárs ellen is rendőrségi eljárás van, de ez már nem a tüntetés miatt, viszont a tét is jóval súlyosabb. Az RTL Klub Házon kívül című műsora számolt be róla, hogy Törtei-Takács Kriszta műsorvezetőt rabosították, mivel a rendőrség úgy gondolta, jogtalanul használta a rokkantkártyáját parkoláskor. Törtei-Takács Kriszta gyógytornára szállította súlyosan autista és értelmi fogyatékos fiát, ám amikor visszament az autójához, bevitték a műsorvezetőt a kapitányságra, ugyanis nem tudta bizonyítani, hogy a gyereke miatt jogszerű volt az igazolvány használata, nem akarta ugyanis megzavarni a gyógytornát, illetve egy esetleges pánikrohamot kockáztatni a gyereknél. Törtei-Takács Kriszta ellen közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak, órákon át bent tartották, miközben nem tudta, mi lehet a beteg gyermekével.

Kiemelt kép: Bolgár György. Fotó: Klubrádió

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.