fbpx
Bolgár György, a Klubrádió műsorvezetője

Bolgár György új műsort kap a Klubrádióban

Az új műsor a közéletben megjelenő hazugságokról kívánja lerántani a leplet.

Új műsorral jelentkezik ettől a héttől a Klubrádió. Az új műsor címe: Az igazság pillanata – Valótlanságokkal szemben a tények. A műsorvezető Bolgár György, a rádió egyik legrégebbi és kétségkívül legismertebb munkatársa lesz.

Az első adás most pénteken, március 8-án lesz, közvetlenül a 12:30-as hírek után, és egyelőre május végéig tervezték be a rádió műsorrendjébe, heti gyakorisággal. Pataki Gábor, a Klubrádió főszerkesztője a Media1 érdeklődésére elmondta: Bolgár a Megbeszéljük című, minden hétköznap délután jelentkező betelefonálós műsorát is megtartja.

Az új műsor a közbeszédben folyamatosan, és egyre inkább ömlő hazugságokra reagál, és próbálja bemutatni a különböző csúsztatások, félrevezetések, fake news-ok tengerében a valós tényeket.

Az igazság pillanata – Valótlanságokkal szemben a tények ebben az értelemben hasonlít majd Bolgár György több mint kilenc éven át Hogy mi van? címmel a 168 óra című hetilapban közölt sorozatára, illetve a Népszava szombati számában jelenleg is olvasható Hazugságvizsgálóra.

A műsornak Bolgár György nem csak műsorvezetője, de szerkesztője is lesz, munkáját a szintén klubrádiós Kovács M. Veronika segíti majd.

Két klubrádiós ellen is rendőrségi eljárás indult

A Klubrádióval összefüggő másik hír, hogy a rendőrség beidézte a rádió tudósítóját, Kemény Dánielt, mivel a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljárón kialakult januári spontán demonstráción, a tudósítás érdekében az úton haladt gyalogosan a vonuló tömeggel. A rendőrség 30 ezer forint összegű bírságot rótt ki Kemény Dánielre, aki írásos panasszal egyelőre hiába élt. Kemény a bírságot nem tartja jogszerűnek, ezért a Magyar Helsinki Bizottság segítségét igénybe véve megtámadja az ellene indított eljárást. A Klubrádión kívül egyébként a Mérce két munkatársa is büntetést kapott, egyikük, Diószegi-Horváth Nóra szintén 30 ezer, Kiss Soma Ábrahám pedig ennél is magasabb, 50 ezer forint összegű bírságot kapott.

Egy másik klubrádiós munkatárs ellen is rendőrségi eljárás van, de ez már nem a tüntetés miatt, viszont a tét is jóval súlyosabb. Az RTL Klub Házon kívül című műsora számolt be róla, hogy Törtei-Takács Kriszta műsorvezetőt rabosították, mivel a rendőrség úgy gondolta, jogtalanul használta a rokkantkártyáját parkoláskor. Törtei-Takács Kriszta gyógytornára szállította súlyosan autista és értelmi fogyatékos fiát, ám amikor visszament az autójához, bevitték a műsorvezetőt a kapitányságra, ugyanis nem tudta bizonyítani, hogy a gyereke miatt jogszerű volt az igazolvány használata, nem akarta ugyanis megzavarni a gyógytornát, illetve egy esetleges pánikrohamot kockáztatni a gyereknél. Törtei-Takács Kriszta ellen közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak, órákon át bent tartották, miközben nem tudta, mi lehet a beteg gyermekével.

Kiemelt kép: Bolgár György. Fotó: Klubrádió
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások