fbpx
oláh gellért, 888

Távozott a 888.hu újságírója

A náci SS karlendítéssel vádolt Oláh Gellért nevét mostanra már törölték is a kormányközeli weboldal impresszumából.

Belebukott karlendítős botrányába Oláh Gellért, a 888.hu nevű kormányközeli, közpénzekből üzemelő weboldal tartalomgyárosa. Oláh Gellért a Facebookon, rajongói oldalán jelentette be döntését, hogy távozik a 888-tól. Elismerte, hogy az a videó vezetett döntéséhez, ami tegnap jelent meg róla az interneten, de azt írta, nem az történt, mint ami a felvételeken látszik, viszont nem akar magyarázkodni:

„A tegnapi napon nyilvánosságára került rólam egy felvétel, a képen felemelt karral, ujjukat mutató emberek között az látszik mintha félreérthető mozdulatot tennék a kezemmel. Természetesen ez nem az aminek látszik, de tisztában vagyok azzal, hogy ilyen helyzetekben a magyarázkodás nem erősíti hanem gyengíti a kijelentéstevő hitelét. Ezért a mai napon a közösségem iránti tiszteletből, és felelősségem teljes tudatában megválok a 888.hu-tól. Felmondásomat a főszerkesztő elfogadta.”

A minap a Zsúrpubi egy olyan kompromittáló videót publikált Oláh Gellértről, melyen szerintük a nemzetiszocialista SS-t éltető karlendítéshez hasonló mozdulatokat tett a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének összejövetelén.

Oláh Gellért 2016 januárjától volt a tavaly év végéig Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségében lévő, de Habony felajánlásának köszönhetően ma már a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) érdekeltségében lévő Modern Media Group portfóliójába tartozó 888.hu online portál újságírója. Érdekesség, hogy Oláh Gellért a Zsidó Kulturális Hét egyik főszervezője.

Nemzetstratégiai érdek

A fideszes médiaholding, a KESMA létrejöttét az Orbán-kormány kiemelt nemzetstratégai jelentőségűvé minősítette. A több mint 476 médiaterméket portfóliójában tudó KESMA kuratóriumának elnöke, Varga István volt fideszes országgyűlési képviselő egyébként épp néhány napja mondott le az alapítvány éléről, miután a kormányközeli médiában nagy felháborodást váltottak ki szavai, melyben minőségi aggályait fogalmazta meg a jobboldali sajtótermékekről, illetve azt is mondta, ő is inkább az Indexszel kezdi a böngészést a neten, és nem az Origóval. Kocsis Máté fideszes képviselő Varga távozása után kiengesztelési kísérletbe kezdett a bírálat középpontjába került jobboldali újságíróknál, kiállva munkájuk mellett.

Pontosítás (20:40)

Hírünk eredeti változatában a Zsúrpubi alapján egy ideig az is szerepelt, hogy Oláh korábban részt vett egy náci propagandamozgalom terjesztésében. Mint azonban kiderült, ezt a Zsúrpubi által idézett Alfahír nem komolyan gondolta, vagyis ez az információ nem igaz. Elnézést kérünk.

Oláh Gellért (888.hu) az Echo TV vendégeként
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások