oláh gellért, 888

Távozott a 888.hu újságírója

A náci SS karlendítéssel vádolt Oláh Gellért nevét mostanra már törölték is a kormányközeli weboldal impresszumából.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Belebukott karlendítős botrányába Oláh Gellért, a 888.hu nevű kormányközeli, közpénzekből üzemelő weboldal tartalomgyárosa. Oláh Gellért a Facebookon, rajongói oldalán jelentette be döntését, hogy távozik a 888-tól. Elismerte, hogy az a videó vezetett döntéséhez, ami tegnap jelent meg róla az interneten, de azt írta, nem az történt, mint ami a felvételeken látszik, viszont nem akar magyarázkodni:

„A tegnapi napon nyilvánosságára került rólam egy felvétel, a képen felemelt karral, ujjukat mutató emberek között az látszik mintha félreérthető mozdulatot tennék a kezemmel. Természetesen ez nem az aminek látszik, de tisztában vagyok azzal, hogy ilyen helyzetekben a magyarázkodás nem erősíti hanem gyengíti a kijelentéstevő hitelét. Ezért a mai napon a közösségem iránti tiszteletből, és felelősségem teljes tudatában megválok a 888.hu-tól. Felmondásomat a főszerkesztő elfogadta.”

A minap a Zsúrpubi egy olyan kompromittáló videót publikált Oláh Gellértről, melyen szerintük a nemzetiszocialista SS-t éltető karlendítéshez hasonló mozdulatokat tett a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének összejövetelén.

Oláh Gellért 2016 januárjától volt a tavaly év végéig Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségében lévő, de Habony felajánlásának köszönhetően ma már a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) érdekeltségében lévő Modern Media Group portfóliójába tartozó 888.hu online portál újságírója. Érdekesség, hogy Oláh Gellért a Zsidó Kulturális Hét egyik főszervezője.

Nemzetstratégiai érdek

A fideszes médiaholding, a KESMA létrejöttét az Orbán-kormány kiemelt nemzetstratégai jelentőségűvé minősítette. A több mint 476 médiaterméket portfóliójában tudó KESMA kuratóriumának elnöke, Varga István volt fideszes országgyűlési képviselő egyébként épp néhány napja mondott le az alapítvány éléről, miután a kormányközeli médiában nagy felháborodást váltottak ki szavai, melyben minőségi aggályait fogalmazta meg a jobboldali sajtótermékekről, illetve azt is mondta, ő is inkább az Indexszel kezdi a böngészést a neten, és nem az Origóval. Kocsis Máté fideszes képviselő Varga távozása után kiengesztelési kísérletbe kezdett a bírálat középpontjába került jobboldali újságíróknál, kiállva munkájuk mellett.

Pontosítás (20:40)

Hírünk eredeti változatában a Zsúrpubi alapján egy ideig az is szerepelt, hogy Oláh korábban részt vett egy náci propagandamozgalom terjesztésében. Mint azonban kiderült, ezt a Zsúrpubi által idézett Alfahír nem komolyan gondolta, vagyis ez az információ nem igaz. Elnézést kérünk.

Oláh Gellért (888.hu) az Echo TV vendégeként

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

RTL Klub

Átalakulnak az RTL Klub estéi

Az új műsorrend életbe lépése szinte az összes hétköznap esti műsort érinteni fogja, többek között a Barátok Közt, a Fókusz, a XXI. Század és a Doktor Murphy is érintett.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!