Gajdics Ottó

Gajdics: Megtartom a Karc FM irányítását, a Magyar Idők átnevezése kétélű

Gajdics Ottó az Inforádiónak arról is beszélt, milyen érzés átülni a Magyar Idők éléről a Szabad Földhöz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Interjút adott szerdán az InfoRádiónak Gajdics Ottó, a kormánybarát újságírás egyik emblematikus figurája, aki miután leköszönt a Magyar Idők éléről, ma már a Szabad Föld című lapot irányítja. (Az azóta Magyar Nemzetre átkeresztelt kormánypárti napilap egy új főszerkesztővel, Ballai Attilával megy tovább.

Gajdics az InfoRádiónak többek között azt mondta:

  • Megtartja a Karc FM főszerkesztői pozícióját, és a rádió „dübörög tovább”. Azt is mondta, míg a Magyar Időknél dolgozott, a hely közelsége megoldotta, hogy mindkét feladatát ellássa. Most pedig úgy látja, hogy mivel a Szabad Föld hetilap, ezért nem fog olyan plusz terheket róni rá, ami a rádióban gondot okozna.
  • Gajdics arról is beszélt, milyen a Magyar Időktől átülni a Szabad Földhöz:
    „Egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon szerettem azt a közösséget, ami a Magyar Idők szerkesztőségében nap mint nap elkészítette a lapot, imádtam is a napilapozást. Viszont a Szabad Földnél hazatértem, még szerencsére sokakat ott találtam azok közül, akikkel elváltunk 2004-ben”
  • Gajdics a döntésről, hogy nincs többé Magyar Idők, illetve új fejléccel jelenik meg szerdától, úgy gondolja, „nagyon kétélű dolog”.

Gajdics kijelentette azt is, hogy gyorsan szeretett gyereké vált a Magyar Idők, de „mi, akik készítettük, kitaláltuk, elkezdtük és most befejeztük, valamennyien Magyar Nemzetesek voltunk, tehát az igazi szerelem a Magyar Nemzet volt”

Gajdics ezenkívül hatalmas értéknek nevezte a Szabad Földet. „Amit meg kell őrizni, hiszen 3-tól 93 éves korig olvassák, és házról házra adják egymásnak az emberek a példányait”. Az új főszerkesztő jelezte, nagyobb változásokat nem tervez a lapnál.

Kiemelt kép: Gajdics Ottó a HírTV vendégeként

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!