rádió

Hivatalos: Elnémul a Music FM!

Miután a Médiatanács nem hosszabbította meg a jogosultságukat, és nem találtak megoldást a helyzetre, elkezdték a búcsúzást. 7 év után, 79 óra múlva elnémul az adás.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nem talált megoldást a Music FM-et működtető Prodo Voice Zrt. arra a helyzetre, hogy a Médiatanács tavaly novemberben úgy döntött: nem hosszabbítja meg a rádió 2019. február 7-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát az FM 89,5 MHz-es frekvenciára. Ezért csütörtökön elhallgat a népszerű kereskedelmi rádió.

A Music FM hétfőn meg is kezdte a búcsúzást a Facebookon.

Azt írják, az utolsó pillanatig reménykedtek benne, hogy ez elkerülhető lehet:

Tudtuk, a Music FM rengeteg hallgatónak jelentett biztos pontot a mindennapokban. Együtt ébredtünk, együtt autóztunk, együtt buliztunk és sokszor együtt sírtunk. Evidens volt, hogy vagyunk egymásnak, mi nektek, ti nekünk.
Hét éven át szórakoztattunk és közben segítettünk, ahol csak tudtunk. Veletek elképesztő sikereket értünk el, díjak tucatjait nyertük és felépítettük Magyarország legnagyobb rádiós Facebook közösségét. A szemünk láttára nőtt fel a rádió kutyája, Music Málna, aki most sok szomorú arccal találkozik a munkahelyén…

79 óra a lekapcsolásig

Azt is írták, a Music FM tulajdonosa és vezetőségük erőn felül, mindent megtett azért, hogy valamilyen formában az éterben maradhasson a rádió, de sajnos próbálkozásaik hiábavalónak bizonyultak és már csak 79 órájuk és 20 percük maradt együtt tölteni az időt.

Február 16-án a Symbolban és március 9-én a New Cinema Hallban viszont megtartják a tervezett és a rádióban már reklámozott Music FM-es bulit.

A Music FM sorsáról ajánljuk néhány nappal ezelőtti cikkünket, melyből az is kiderül, hogy mi vezetett ide, és hogy a rádiónál a Médiatanács döntését követően az elmúlt hónapokban kétszer is tulajdonosváltás volt.

Médiatanács: A Music FM többször is megsértette a médiatörvényt

A Médiatanács korábban azzal indokolta a Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó jogosultság meghosszabbítására vonatkozó kérelmének elutasítását, hogy a grémium szerint ennek törvényi kizáró okai lettek volna, mivel a szolgáltató a működése alatt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

A Médiatanács a Sláger FM-et is elnémította volna idén február 2-től, de ők végül a Rock FM-et működtető cég felvásárlásával átköltöztek a veszteségei miatt amúgy is bezárni készülő Rock FM frekvenciájára.

A Music FM az éllovasok közé tartozott

A csütörtökön elnémuló, sokáig Simicska Lajos érdekeltségűként számon tartott Music FM az éllovas rádiók közé tartozott hallgatottság tekintetében. Erről külön cikkben írunk, a legfrissebb rádióhallgatottsági adatokat is letöltve az látszik, hogy országosan és fővárosi viszonylatban is 4-5. helyen álltak.

Egyébként keddtől egy új rádió, a Manna FM kezdi meg hivatalos műsorát egy másik budapesti frekvencián, a Budapest 98,6 MHz-en.  Az állandó reggeli műsorvezetők között találjuk Prekopa Donátot is, aki Orbán Gáspárral és Ember Illéssel közösen alapította a Felházat.

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.