fbpx
rádió

Hivatalos: Elnémul a Music FM!

Miután a Médiatanács nem hosszabbította meg a jogosultságukat, és nem találtak megoldást a helyzetre, elkezdték a búcsúzást. 7 év után, 79 óra múlva elnémul az adás.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Nem talált megoldást a Music FM-et működtető Prodo Voice Zrt. arra a helyzetre, hogy a Médiatanács tavaly novemberben úgy döntött: nem hosszabbítja meg a rádió 2019. február 7-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát az FM 89,5 MHz-es frekvenciára. Ezért csütörtökön elhallgat a népszerű kereskedelmi rádió.

A Music FM hétfőn meg is kezdte a búcsúzást a Facebookon.

Azt írják, az utolsó pillanatig reménykedtek benne, hogy ez elkerülhető lehet:

Tudtuk, a Music FM rengeteg hallgatónak jelentett biztos pontot a mindennapokban. Együtt ébredtünk, együtt autóztunk, együtt buliztunk és sokszor együtt sírtunk. Evidens volt, hogy vagyunk egymásnak, mi nektek, ti nekünk.
Hét éven át szórakoztattunk és közben segítettünk, ahol csak tudtunk. Veletek elképesztő sikereket értünk el, díjak tucatjait nyertük és felépítettük Magyarország legnagyobb rádiós Facebook közösségét. A szemünk láttára nőtt fel a rádió kutyája, Music Málna, aki most sok szomorú arccal találkozik a munkahelyén…

79 óra a lekapcsolásig

Azt is írták, a Music FM tulajdonosa és vezetőségük erőn felül, mindent megtett azért, hogy valamilyen formában az éterben maradhasson a rádió, de sajnos próbálkozásaik hiábavalónak bizonyultak és már csak 79 órájuk és 20 percük maradt együtt tölteni az időt.

Február 16-án a Symbolban és március 9-én a New Cinema Hallban viszont megtartják a tervezett és a rádióban már reklámozott Music FM-es bulit.

A Music FM sorsáról ajánljuk néhány nappal ezelőtti cikkünket, melyből az is kiderül, hogy mi vezetett ide, és hogy a rádiónál a Médiatanács döntését követően az elmúlt hónapokban kétszer is tulajdonosváltás volt.

Médiatanács: A Music FM többször is megsértette a médiatörvényt

A Médiatanács korábban azzal indokolta a Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó jogosultság meghosszabbítására vonatkozó kérelmének elutasítását, hogy a grémium szerint ennek törvényi kizáró okai lettek volna, mivel a szolgáltató a működése alatt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

A Médiatanács a Sláger FM-et is elnémította volna idén február 2-től, de ők végül a Rock FM-et működtető cég felvásárlásával átköltöztek a veszteségei miatt amúgy is bezárni készülő Rock FM frekvenciájára.

A Music FM az éllovasok közé tartozott

A csütörtökön elnémuló, sokáig Simicska Lajos érdekeltségűként számon tartott Music FM az éllovas rádiók közé tartozott hallgatottság tekintetében. Erről külön cikkben írunk, a legfrissebb rádióhallgatottsági adatokat is letöltve az látszik, hogy országosan és fővárosi viszonylatban is 4-5. helyen álltak.

Egyébként keddtől egy új rádió, a Manna FM kezdi meg hivatalos műsorát egy másik budapesti frekvencián, a Budapest 98,6 MHz-en.  Az állandó reggeli műsorvezetők között találjuk Prekopa Donátot is, aki Orbán Gáspárral és Ember Illéssel közösen alapította a Felházat.

Szóljon hozzá!