fbpx
Spéder Zoltán

A volt Index-tulaj ismét céget adott el

Spéder Zoltán ezúttal a használtautós netbisznizből szállt ki. A vevő a Wallis csoport.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Eladta Spéder Zoltán, az FHB, a BIF, a CEMP, a Port.hu, az Index.hu, az Inforádió, illetve a CEMP egykori tulajdonosának érdekeltsége, a Tőkepartner Kockázati Tőkealap a JóAutók.hu és az Auto-licit.hu oldalakat a Wallis Csoportnak. Spéder Zoltán európai uniós Jeremie-pénzből szállt be az említett tőkealapon keresztül a használtautós internetes piacra még 2017-ben.

Spéder mostani lépésével, azaz az említett webes szolgáltatásokat üzemeltető Net Mobilitás Zrt.-ből való kiszállásával tovább távolodik a médiapiactól, ahonnan 2014 óta folyamatos eladásokkal mostanra szinte teljesen kivonult.

A Net Mobilitást megvásárló Wallis Csoport kedden közleményt adott ki az ügylet kapcsán. Ebben azt írták, tovább erősítik pozícióikat az autóipari szegmensben azután, hogy a Wallis Asset Management Zrt. megvásárolta a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu oldalakat működtető vállalkozást. Hozzátették, a két portál jelentős növekedést mutatott fel tavaly, bár erről konkrét adatokat nem közöltek. Mindenesetre azt írják, a növekedést az új tulajdonos megfelelő tőkével és szakmai tudással támogatni fogja a még dinamikusabb bővülés érdekében. A Wallis csoportnál hozzátették azt is: későbbi céljuk, hogy autóipari befektetéseit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt.-ben (korábbi nevén Altera) összpontosítsa.

Az AutoWallis tagvállalatai Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak, és 2017-ben 66 milliárd forintos (nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti) árbevételt értek el.

A Wallis a jövőben az online autókereskedelem további dinamikus bővülésére számít, melynek a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu a nyertesei lehetnek. Az új tulajdonos a két kereskedési platform dinamikus növekedését tűzte ki célul, melyhez a szükséges anyagi erőforrásokat és szakmai tudást biztosítja, a későbbiekben pedig megvizsgálja, hogy a befektetést mikor és milyen módon apportálja az autóipari befektetésekre fókuszáló AutoWallis Nyrt-be. Ez utóbbi, tőzsdén jegyzett vállalat befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működik, így már olyan befektetésekre fókuszál, melyek életciklusuk érettebb fázisában vannak és tartósan nyereségesen működnek.

Azt, hogy mennyiért vásárolta meg a Wallis az oldalakat működtető céget Spéder Zoltán érdekeltségétől, a felek üzleti titokként kezelik.

A Net Mobilitás Zrt. 2016-ban indult. Maga a JóAutók.hu egy olyan ellenőrzött használtautó-piactér, melynek célja, hogy hatékonyan kapcsolja össze a biztonságorientált autóvásárlókat a tisztességes eladókkal. Az oldalon ellenőrzött kereskedők hirdetnek, akiknek a hátterét és a járművek dokumentumait a weboldal üzemeltetői ellenőrzik.  Az Auto-Licit.hu egy flottafüggetlen gépjármű-aukciós oldal, melynek célja, hogy a megbízók flottájából kikerült használt gépjárműveket transzparens, online aukción értékesítse a lehető legmagasabb kereskedői árakon a hazai autókereskedéseknek. Az oldal megbízói többnyire multinacionális cégek, flottakezelők, lízingcégek, állami- és magánvállalatok.

Szóljon hozzá!