fbpx
Comedy Central

Programigazgatót vált a népszerű tévécsatorna, a Comedy Central

Kabai Zoltán, a távozó regionális programigazgató regnálása alatt lett nagyon nézett a Comedy Central Magyarországon. A médiavállalatnál a Media1 érdeklődésére azt is elmondták, kik veszik át a feladatait.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Távozik Kabai Zoltán, a Comedy Central regionális programigazgatója, erről az Index számolt be csütörtök este. A portál közlése szerint Kabai közös megegyezéssel hagyja ott a 18-34 éves korosztályban harmadik legnézettebb tévének számító szórakoztató típusú csatornát.

A Media1 érdeklődésére Szűcs László, a csatornát üzemeltető Viacom Magyarország médiavállalat kommunikációs igazgatója megerősítette a változást, majd elmondta, az utódlást már meg is oldották. A magyar, román és cseh Comedy Central csatornák a továbbiakban Daniel Reszka, a humor, szórakoztató, ifjúsági és zenecsatornák regionális alelnöke, és Kis Balázs főszerkesztő irányításával működnek tovább.

Részben Daniel Reszka alelnök veszi át a feladatokat. Fotó: Viacom
Részben Daniel Reszka alelnök veszi át a feladatokat. Fotó: Viacom

 

Kabai Zoltán
Kabai Zoltán távozó programigazgató

Kabai Zoltán 2015 óta irányította a Comedy Centralt Magyarországon és a térségben. Az Index felidézte: négy évvel azután került a csatornához, hogy Bartosz Witak lett a Viacom regionális igazgatója. Witak egy 2014-es interjúban arról beszélt az Indexen, hogy a harmadik legnagyobb piaci szereplővé és egyben a második legerősebb kábelportfólióvá kívánja fejleszteni a Viacom Magyarországot (a Comedy Central üzemeltetőjét) . Ez tavaly áprilisra meg is valósult, amikorra 7,56 százalékos közönségaránnyal azt RTL és a TV2 mögött harmadikok lettek, miközben 2014-ben még 4,8 százalékon álltak. A Comedy a legerősebb Viacom-csatorna, mely a 18-49-es korcsoportban az 5. legnézettebb magyar nyelvű csatorna volt, 18-34-ben pedig a 3. Kabai egyébként a Viacom előtt az AMC Networksnél volt, előtte pedig a Viasat6-nál volt channel manager, ami nagyjából egy főszerkesztői pozíciót jelentett.

Az Index meglepőnek nevezi a távozást, mivel a Comedy Central nagyszerűen teljesít, és hamarosan egy olyan műsorral jelentkeznek, amihez hasonló régóta nincs a piacon, viszont azt is hozzáteszik, hogy ez valahol azért mégis várható volt, mivel Kabai a tavaly októberben távozó Witak emberének számított, és a portál szerint más elveket vall a tévézésről mint Witak utódja, Elena Balmont. A portál megjegyezte:  Balmont arról az orosz piacról érkezett, ahol a Viacom csatornáinak nézettségét nem is mérik, (illetve másképpen mérik, mint a Nielsen a magyar csatornákat) a reklámidejük értékesítéséből származó bevételük pedig korántsem olyan jelentős, mint itthon. A portálnak Kabai Zoltán is megerősítette a döntését, valamint egy közleményt adott ki, melyben ezt írta.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra a Viacomnál dolgozni az elmúlt évek során. Örömmel tölt el, hogy a magyar Comedy Central nőtt relative a legnagyobb nézettségű Comedy csatornává a világon, hogy részt vehettem a lengyel csatornák életében és hogy a román és a cseh Comedy Centralt is elindítottuk, a sok kisebb csatornáról nem is beszélve. Emellett majdnem ezer órányi standupot, a Tömény Történelem sorozatot és más saját gyártású produkciót, rengeteg rövidfilmet is készítettünk 5 országban. Fantasztikus utazás volt.”

Szóljon hozzá!