fbpx
Bartók Rádió.

Visszatér a legendás zenei vetélkedő, a Ki nyer ma?

Játék és muzsika tíz percben.

16 év szünet után, május 30-tól, jövő keddtől visszatér a rádióba a legendás komolyzenei vetélkedő, a Ki nyer ma?. A műsor a Bartók Rádió Muzsikáló reggel című műsorában lesz majd hallható – írja a Blikk. A műsor eredetileg 1969 és 2007 között futott naponta a Kossuth Rádión.

Az adásokat először a Hungária Kávéházból, majd később az Astoria Szálló halljából sugározták. Az akkoriban a Déli Krónika után jelentkező műsorban összesen 9725 alkalommal csendült fel a Tamássy Zdenkó Erkel Ferenc-díjas zeneszerző komponálta szignál, valamint a „Játék és muzsika tíz percben” szlogen. Czigány György mellett az évtizedek során olyan hírességek vezették a vetélkedőt mint Antal Imre, Zsoldos Péter vagy a Bartók Rádióban jelenleg is szerkesztő-műsorvezetőként dolgozó Némethy Attila.

„Személyesen is örömmel tölt el a Ki nyer ma? feltámasztása, hiszen kamaszként nevelőapámmal, Zsoldos Péterrel olykor magam is átélhettem ennek a zenés vetélkedőnek a varázsát, hangulatát az Astoria Szálló halljában. Emlékszem, tömve volt a terem, és csak remélni tudom, hogy most is sok hallgató vállalkozik a játékra”

– mondta Devich Márton, a Bartók csatornaigazgatója. Játékvezetőként Ifjabb Bazsinka József és Bolla Milán segíti majd hétről hétre a játékosokat: három rövid kérdés elhangzása után csendülnek fel a rövid zenerészletek, majd a válaszadás következik. A játékban az nyer, aki három helyes választ ad a kérdésekre; ha egy kérdésre nem tudja a választ, akkor választ adhat a negyedik pótkérdésre.

Távozik Bősze Ádám a Bartók Rádió Muzsikáló reggelétől

A saját stábja hamisította meg Orbán szövegét? Szerintük technikai malőr miatt került ki egy rész a miniszterelnöki beszélgetés hangfelvételéből

A köztévé szerint nem hamisítás, hogy úgy vágta össze a civil megszólalók nyilatkozatait, hogy az a Fidesz narratíváját szolgálja

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: MTVA / YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások