fbpx
Michael Schumacher és a Die Aktuelle címlapja az álinterjúval.

Kirúgták a főszerkesztőt, akinek a lapja mesterséges intelligenciával készült álinterjút közölt Schumacherrel

A magyar sajtóban a Media1 írta meg először, hogy a német Die Aktuelle hetilap megtévesztően valóságosként megírt álinterjút közölt, amit valójában mesterséges intelligencia állított elő az évek óta kómában fekvő Forma-1-pilótával, Michael Schumacherrel.

Mint lapunk megírta, a Schumacher család csütörtökön megerősítette, hogy jogi lépéseket kíván tenni a német magazin ellen.

Új fejlemény, hogy a lap főszerkesztőjét kirúgták – adta hírült a Reuters-re hivatkozva a 24.hu. A Die Aktuelle elnézést kért a hétszeres Forma-1 világbajnok családjától.

Az Essen-központtal működő Funke Médiacsoport érdekeltségébe tartozó bulvárlap címlapján hozta a versenyző fényképével a „Michael Schumacher: Az első interjú!” főcímet. Az azonban, hogy egy mesterséges intelligencia által generált, fiktív interjút közölnek, csak a cikkből derült ki.

A most 54 éves Schumacher nem jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy 2013 decemberében síelés közben súlyos balesetet szenvedett. Az ütközés következtében megsérült a versenyző agya.

„Ennek az ízléstelen és félrevezető cikknek soha nem lett volna szabad megjelennie. Semmiképpen sem felel meg az újságírás azon normáinak, amelyeket mi – és olvasóink is – elvárunk egy olyan kiadótól, mint a Funke”

– mondta Bianca Pohlmann, a Funke ügyvezető igazgatója. Anne Hoffmann, a Die Aktuelle főszerkesztője, aki 2009 óta vezette a lapot, szombaton távozott posztjáról.

Perre megy Michael Schumacher családja a mesterséges intelligenciás interjú miatt

Mesterséges intelligenciára cserélik a hírolvasót

Óriási változásokat hoz a mesterséges intelligencia a reklám- és filmiparba – interjú Hidvégi Zoltánnal, az Umbrella alapítójával

Mélyinterjú a ChatGPT-vel: vendégünk volt a mesterséges intelligencia, akivel a médiaszabadságról is beszélgettünk (Media1 Podcast)

Szétkapkodták a mesterséges intelligencia által készített képeket tartalmazó első magazint

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Michael Schumacher és a Die Aktuelle címlapja az álinterjúval. Fotó: Mick Schumacher “Fan Page”, Facebook.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások