fbpx
Kubatov Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A Népszabadság bezárása jutott az eszébe a Fidesz alelnökének a 33 évvel ezelőtti első szabad választásról

A Fidesz politikusai nem először adják tanújelét annak, hogy örülnek annak, hogy bezárt a Népszabadság.

Közösségi médiás bejegyzésben emlékezett meg szombaton a harminchárom évvel ezelőtti első magyarországi szabad választásról Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke, országgyűlési képviselője.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC, Fradi) elnöki posztját is betöltő politikus azt írja, hogy több mint három évtized után „most” a „valódi rendszerváltás” részesei lehetünk, hiszen

„az MSZMP utódpártja, az MSZP 1,5%-on áll. Gyakorlatilag megszűnt létezni. A pártállam »szócsöve«, a Népszabadság már a múlté”.

A lap a rendszerváltás előtt valóban a pártállam szócsöve volt, ugyanakkor arról Kubatov megfeledkezett, hogy a Népszabadság 2016-os bezárásáig volt huszonhat olyan év, amikor a napilap valódi, sokszor a baloldallal is kritikus sajtótermékként működött.

Kubatov Gábor éppenséggel nem mondható a sajtószabadság hívének, korábban számos médiumot kizáratott a Fradi meccseiről, másokat perrel fenyegetett meg azért, mert interjút mertek kérni tőle és a nevéhez fűződik az is, hogy a Fidesz adatbázist épített fel magyar állampolgárok feltételezett politikai rokon- vagy ellenszenvük alapján („Kubatov-lista”).

A Fidesz politikusai nem először adják tanújelét annak, hogy örülnek annak, hogy bezárt a Népszabadság. A Media1 írta meg  korábban, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a bezárt Népszabadság egyik lapszámával mint egyfajta trófeával a háta mögött adott interjút a Deutsche Wellének.

Kovács Zoltán államtitkár a bezárt Népszabadsággal a háta mögött adott interjút a Deutsche Wellének

Volt népszabadságos lett az Integritás Hatóság kommunikációs igazgatója

Perrel fenyegette meg a Fradi a Telexet, miután a lap interjút kért Kubatov Gábortól, a Fidesz pártigazgatójától

Fideszes képviselő: akié a sajtó, annak az értékeit közvetíti

Így támogatta a svájci Stadler a magyar kormányközeli lapokat – Négy magyar lap perli a magyar államot az állami hirdetésekkel való torzítás miatt

Médiamunkásokat tilt ki a Fradi elnöke

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Kubatov Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások