fbpx
ftc_fradi

Médiamunkásokat tilt ki a Fradi elnöke

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke maga számolt be erről egy publikusan is elérhető videóban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kubatov Gábor, az FTC elnöke, a Fidesz pártigazgatója a 2019. december 31-i évértékelő beszéde alapján Kubatov kitiltatja a Groupama Arénából azokat a portálokat és újságírókat, amelyek nem szimpatizálnak a Fradival – vette észre az ezt tartalmazó videót a 168 Óra, mely leiratként is közölte a videóban elhangzottakat.

Ne igyák a Fradi vizét

Kubatov Gábor a leirat szerint azt mondta:

„Szeretnék beszélni önöknek a médiáról és a mi médiarendszerünkről, csak azért, mert fontos hogy megértsék, mi történik körülöttünk. Azt írtam fel ide, hogy média, avagy a szabadság ára. Emlékszem még arra az időre , hogy ide kerültünk, volt egy blikkes újságíró hölgy, és ha valaki összecsapta a kezét a nézőtéren, szaladt, és írt egy botrányos cikket.  Mi ezekkel az emberekkel nem dolgozunk. Tehát akik kárt okoznak, azokkal nem dolgozunk. De ehhez az kellett, hogy kiépítsük a saját médiarendszerünket. A sportklubok között toronymagasan mi vagyunk az elsők, a közösségi médiában, a televíziós nézettségben, Zöld és Fehér Magazin hatezer példányban fogy el. (…) Ha nincsen valamiféle érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit akarnak, és higgyék el, hogy ez nem politikai kérdés, mert innen a stadionból egy csomó portál ki van hajítva. Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák, és az időnket pazaroljuk rájuk, mert úgyis tudják, hogy mit írnak, előre megvannak a cikkek. De ez nem politikai kérdés, mert van jobboldali portál, amelyik nem tudott viselkedni, az nem fog bejárni ide. És van olyan baloldali portál, amelyik nem fog bejárni ide – mondta Kubatov Gábor.

Az FTC elnöke azt mondta, az újságírókat ugyanazon az elvek mentén tiltják ki a Groupama Arénából, mint a szurkolókat.

Kubatov Gábor hozzátette:

„És ha ez tetszik nekik, tetszik, ha nem, nem. Nekünk megvannak a saját csatornáink, mi tudunk kommunikálni a saját szurkolóinkkal, és az nekünk elég. És arra kérem önöket, hogy támogassanak minket, ebben a dologban rendkívüli szigor lesz, nem fogunk szórakozni”.

A videóban 41:10-nél kezdődik ez a rész.

Az Index és a 888 is kihúzta a gyufát Kubatovnál

Kubatov Gábor a portál nevének említése nélkül a 168 Óra által megtalált videórészletben két példát idézett fel a neki nem tetsző újságírói viselkedésre.

Az egyik az Index élő közvetítése a szeptember 18-i Ferencváros-Espanyol Európai-liga meccsről, amelynek az egyik mondatét azért fájlalta a fideszes politikus és FTC-vezető, mert szerinte úgy hangzott, hogy „Matías Vargas végre betalál”. A szövegben azonban valójában az szerepel, hogy az Espanyol játékosa, Matías Vargas a sok távoli lövés után végre betalál közelről.

A másik, egyébként a Fidesz-közeli 888.hu honlap cikkének a címe, amelyben Kubatov szerint az áll, hogy „Nem tudok örülni a Fradi sikerének”, de az FTC-elnök ezt sem találta el egészen pontosan a 168 Óra szerint, a cím ugyanis valójában az, hogy „Olyan jó lenne örülni a Fradi menetelésének, de nem tudok”.

Szóljon hozzá!