fbpx
NMHH Médiatanács

Újra pályázható a Győr FM 100,1 MHz rádiós frekvencia, Médiatanács-bírság egy berettyóújfalui rádiónak

A médiahatóság a sajtónak tett bejelentései a Médiatanács heti ülésén történtekről.

A Berettyóújfalu 97,9 MHz-es frekvencián működő helyi vételkörzetű kisközösségi rádió (Berettyó Radio Live) 2022. október 31. és november 6. közötti műsorának hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is feltárt az NMHH: a közszolgálati műsorszámok aránya a vizsgált adáshét valamennyi napján a hatósági szerződésben vállaltak alatt maradt, nem teljesült a törvényi minimumkövetelmény sem, és túllépték az ismétlések maximális arányára tett vállalást két adásnapon. A testület a jogsértések miatt bírságot rótt ki a rádió szolgáltatójára – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtöki közleményében.

Újra megpályázható a Győr 100,1 MHz

Született más döntés is: miután a Győr 100,1 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciára irányuló, tavaly szeptemberben kiírt pályázati eljárás eredménytelenül zárult, a Médiatanács ismét a pályáztatás mellett döntött és újra elfogadta a médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívásának tervezetét. A pályázati felhívás tervezete az nmhh.hu oldalon érhető el.

Másodjára is megpályáztatja a Médiatanács a veszprémi Méz Rádió frekvenciáját, és eldőlt egy debreceni rádiós frekvencia sorsa

 

Megbírságolta a Spirit FM rádiót a Médiatanács

Uniós küldöttség: a KESMA az egyik bizonyíték, hogy felszámolják Magyarországon a független médiát

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások