fbpx
yettel

Yettel részvényeket szerzett az állam

A 4iG Csoport Vodafone részvényekre cserélte Yettel-Cetin részedését, melynek révén az állam a Vodafone után a Yettelben is tulajdonos lett.

Az Antenna Hungária Zrt. részvénycsere útján megszerezte a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-től a Vodafone Magyarország alaptőkéjének 19,5 százalékát megtestesítő 35.476.749 darab, egyenként 500 forint névértékű, „A” sorozatú törzsrészvényeit – jelentette be a Media1.hu-nak megküldött hétfői sajtóközleményben a 4iG, mely az információt a Budapesti Értéktőzsde honlapján is közzétette.

Az állam közvetett kezébe került a Yettel Magyarország és a tornyait üzemeltető Cetin

A tranzakcióval az Antenna Hungária 70,5 százalékra növelte eddigi 51%-os közvetlen befolyásoló részesedését a Vodafone Magyarországban. A csereügylettel a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., így a magyar állam közvetett tulajdonába kerültek a PPF Telecom Group magyarországi leányvállalatainak, Yettel Magyarország Zrt., Yettel Real Estate Hungary Zrt., valamint a mobiltornyokat üzemeltető CETIN Hungary Zrt. 25%-os tulajdonát megtestesítő részvényei.

A csere eredményeként az Antenna Hungáriát a Corvinus Zrt. váltja tulajdonosként a magyarországi Yettel-CETIN cégekben, illetve a Corvinus Zrt. tulajdonrésze 29,5 százalékra csökkent a Vodafone Magyarországban.

A Vodafone egyik magyarországi üzlete, Óbudán
A Vodafone egyik magyarországi üzlete, Óbudán. Fotó: Ladányi András / Media1

„Tulajdonrészünk növelése a Vodafone Magyarországban a pénzügyi befektetésként kezelt Yettel-CETIN részesedésünk cseréjével a 4iG csoport portfóliójába tartozó távközlési vállalatok integrációs folyamatainak végrehajtását erősíti” – hangsúlyozta a tranzakció kapcsán Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

Megint változás lesz a Vodafone igazgatóságában

A tulajdonosi változások bejegyzését követően a Vodafone Magyarország igazgatósága a jelenlegi ötről hét főre bővül, melybe öt főt delegálhat a 4iG csoport, kettőt pedig a Corvinus Zrt.

A felügyelő bizottság létszáma nem módosul. Az állam jogosultságai az irányító testületek tekintetében változatlanok maradnak. A Vodafone és a Yettel ügyfeleit a tulajdonosi struktúra változása nem érinti, társaságok szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe – hangsúlyozzák a közleményben.

MSZP: semmis a Vodafone Magyarország felvásárlására vonatkozó szerződés

Rogán Antalhoz köthető emberek „foglalták el” a Vodafone Magyarországot

Fideszes levezető elnöke volt a Vodafone új igazgatóit kinevező közgyűlésnek – íme a bizonyítékok

Megkérdezték Jászai Gellértet a Vodafone Magyarország leendő nevéről és a cég felvásárlásához kapott állami hitelekről, valamint a csökkenő piaci versenyről

Lezárult a Vodafone Magyarország felvásárlása

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Yettel üzlet Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások