fbpx
A Google Street View (Google Utcakép) funkció működésének alapjául szolgáló fotókat elkészítő Google Car

Ismét integethetnek a magyarok a Google kamerás autóinak

Idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép kamerás autói, hogy lefotózzák a közterületeket.

A Google a Media1-nek is megküldött mai, hétfői közleménye szerint a következő hónapokban az ország számos pontját, köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják a Google Utcakép (Streetview) szolgáltatás fotóit készítő járművek.

Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen, figyelembe véve, hogy a közterületek gyakran változnak.

A Google Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

Már tíz éve, hogy velünk él az Utcakép szolgáltatás

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása éppen tíz éve, azaz 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait. Az indulás óta az utcák és utak mellett több gyalogos zónát is rögzítettek. Ennek köszönhetően megtekinthető többek között a Tihanyi Rév, a szegedi Dóm tér vagy épp a Börzsöny. A vállalat az Utcaképen keresztül olyan népszerű hazai látványosságokat is felfedezhetünk mint az Országház, a Halászbástya, a Budai Vár és a Hősök tere.

Így tiltakozhat, ha akarata ellenére véletlenül rákerül a képre

A Google közleményében hangsúlyozza:

kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt, ezért a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására: ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

Az Utcakép funkció nagyon népszerű a Google Térkép (Maps) felhasználóinak körében. A szolgáltatás több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is. Elérhető asztali és mobileszközökön, valamint a Google Earth programban is.

Az autók március 9-én, azaz csütörtökön indulnak útnak Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint a frissíteni tervezett hazai helyszínekről, útvonalról itt található.

Uniós nyomásra változik a WhatsApp

A külön megállapodóknak már közel egy éve fizet a híreik után a Google, és lett egy magyar közös jogkezelő is

Már rövid videókkal is lehet pénzt keresni YouTube-on

Összeolvad a Google Maps és a Waze

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: A Google Street View (Google Utcakép) funkció működésének alapjául szolgáló fotókat elkészítő Google Car.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások