fbpx
WhatsApp Messenger

Uniós nyomásra változik a WhatsApp

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfői közleménye szerint több ponton is fejleszt kereskedelmi gyakorlatán a WhatsApp, az Európai Bizottságot és a tagállami hatóságokat, köztük a magyar GVH-t is tömörítő Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózatnak (Consumer Protection Cooperation Network; CPC) tett kötelezettségvállalásai alapján.

A népszerű ingyenes üzenetküldő és VoIP  szolgáltatás amerikai üzemeltetője a hatóságokkal és az Európai Bizottsággal folytatott, több fordulós párbeszédet követően döntött a vállalásokról.

Átláthatóbb működésre számíthatnak a WhatsApp felhasználói

A megegyezés alapján a Facebookot is birtokló Meta tulajdonában lévő WhatsApp a jövőben átláthatóbban tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy milyen változtatásokat kíván végrehajtani szerződéseikben, ezek pedig hogyan érinthetik jogaikat és a szolgáltatás használatát.

A frissített általános szerződési feltételek elutasításának és elfogadásának lehetőségét egyformán szembetűnően jeleníti majd meg, az ezekről szóló értesítések tekintetében pedig megjegyzi és tiszteletben tartja a felhasználók döntéseit – ahelyett, hogy ismételten és kikapcsolhatatlanul megjelenítené minden megnyitáskor.

Nem kerülhetnek át személyes adatok a Facebookhoz vagy másokhoz

A hatóságok az egyeztetések folyamán megerősítették elvárásukat, hogy a WhatsAppnak egyértelműen tájékoztatnia kell a fogyasztókat kereskedelmi modelljéről – különösen arról, hogy a cég profitál-e a felhasználók személyes adataival kapcsolatos üzleti gyakorlatból.

A megbeszéléseket követően az amerikai vállalat megerősítette, hogy nem osztja meg hirdetési célból a felhasználók személyes adatait sem harmadik felekkel, sem anyavállalata, a Meta más cégeivel – beleértve a vállalkozáscsoporthoz tartozó Facebookot is.

A Metához tartozó közösségi platformok: Messenger, Facebook, WhatsApp, Instagram, Workplace, Oculus.
A Metához tartozó közösségi platformok: Messenger, Facebook, WhatsApp, Instagram, Workplace, Oculus. Fotó: stock / Depositphotos.com

Szankciókra számíthat a WhatsApp, ha nem tartja be a vállásait

A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat figyelemmel kíséri majd a kötelezettségvállalások végrehajtását, szükség esetén pedig kikényszeríti a jogi elvárások betartását – akár bírságok kiszabásának lehetőségével, hangsúlyozza a GVH a Media1-nek küldött közleményében.

Az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nemrég lefolytatott, 25 országra kiterjedő gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada manipulálja a fogyasztókat észrevétlen, úgynevezett „sötét mintázatú” módszerekkel az online térben, így például megnehezíti a felhasználók számára a leiratkozást a feliratkozáshoz képest. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – amely részt vett az európai gyorsvizsgálatban – itthon is felvette a harcot a vásárlói döntések rejtett torzítása ellen.

GVH: Terjednek a „sötét mintázatú” módszerek az e-kereskedelemben

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon és feliratkozhat RSS csatornánkra is.

Borító: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások