fbpx
Térképalkalmazás, útvonaltervezés, Google, Waze. Fotó: stock / Depositphotos.com.

Összeolvad a Google Maps és a Waze

Havi 151 milliónyi felhasználójával a Waze továbbra is igen népszerű térképalkalmazásnak számít.

A költséghatékonyság a világ legnagyobb IT-vállalatait is érinti, hiszen ahol nagy a költség, nagy a megtakarítási lehetőség. A The Wall Street Journal értesülése szerint ez lehet az oka annak, hogy a két legnépszerűbb térképalkalmazás, a Google Maps és a Waze fejlesztőcsapatait összevonják – számolt be róla az IT Business.

Mindkét alkalmazás a Google tulajdonában van, és a cég szóvivője igyekezett mindenkit megnyugtatni: a két app továbbra is külön termékként lesz elérhető. A változás „csupán” a Waze-t fejlesztő 500 fős csoportot érinti, akik december kilencedikétől a Google Geo csapatának tagjai lesznek, amely a Maps, az Earth és a SteetView megoldásokért felel. A szóvivő hivatalos közlése szerint a mostani összeolvasztás célja elsősorban a jelenleg még mindkét csapatnál, egymással párhuzamosan végzett munkafolyamatok optimalizálása, így a költségek csökkentése.

A Google még 2013-ban 1,1 milliárd dollárért vásárolta meg a Waze-t. A két termék között hamar kialakultak a szinergiák: a Google Maps elérte a Waze friss forgalmi adatait, míg a Waze hozzájutott a Google páratlannak nevezhető keresőképességeihez.

Havi 151 milliónyi felhasználójával a Waze továbbra is igen népszerű térképalkalmazásnak számít. Az app közössége elsősorban Európában erős, köszönhetően az aktív, a forgalmi zavarokat, baleseteket, traffipaxokat, útfelbontásokat és más akadályokat azonnal jelentő közösségének.

Fasírt, iPhone, Putyin: ezekre kerestek a magyarok 2022-ben a neten

Újabb jelentős bírságra számíthat a Google

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: Térképalkalmazás, útvonaltervezés, Google, Waze. Fotó: stock / Depositphotos.com.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások