fbpx
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója az F7 konferencián. Fotó: Facebook sajtószoba

Egy héten belül lesz, amiért fizetni kell a Facebookon

A Twitter után a Facebookra is jönnek a megvásárolható kék pipák.

Az elmúlt években rengetegszer lehetett olvasni riogatást arról, hogy fizetőssé válik a Facebook, ám ezúttal nem átverésről van szó – írja a 24.hu. Legújabb lépésével Elon Musk kottájából játszik Mark Zuckerberg, hiszen a legnagyobb közösségi oldalt birtokló Meta első embere február 19-én, vasárnap bejelentette, hogy a Twitter Blue mintájára jön a fizetős Facebook és az Instagram: havi 12 dollárért (nagyjából 4300 forint) a felhasználók megkapják a – korábban a hitelesítést jelző – kék pipát (Meta Verified) és egyéb privilégiumokat.

A Facebook és az Instagram természetesen továbbra is használható lesz az említett 12 dollár kifizetése nélkül, de aki kicsengetni havonta a kért összeget, az onnantól fogva megkapja

  • az említett kék pipát a neve mellé,
  • extra védelmet a profil eltulajdonítása ellen,
  • és közvetlen hozzáférést az ügyfélszolgálathoz.

A lehetőség teszt jelleggel először Ausztráliában és Új-Zélandon lesz elérhető (már ettől a héttől), ugyanakkor Zuckerberg ígérete szerint hamarosan érkezik más régiókba is. A szolgáltatást kezdésnek csak magánszemélyek igényelhetik (cégek tehát egyelőre nem), viszont a pipa megszerzéséhez meg kell felelni bizonyos feltételeknek.

Csak a 18. életévét betöltött felhasználó igényelheti a szolgáltatást, a regisztrációhoz szükséges minimális aktivitás (tehát vadonatúj fiók nem vásárolhat pipát), illetve a Facebookon és az Instagramon megjelenő névnek meg kell egyeznie a személyi igazolványban szereplő névvel – természetesen a Twitteren tapasztalt visszaélések elkerülése végett.

Aki megkapja a kék pipát, az a hitelesítést követően csak akkor változathatja meg a profilnevét, a felhasználónevét, a születésnapját vagy a profilképét, ha ismét átesik a hitelesítésen.

Érdemes tudni továbbá, hogy a 12 dolláros ár csak a weben kezdeményezett fizetésre vonatkozik, ha valaki okostelefonos alkalmazáson keresztül tervezi megvásárolni a Meta Verified szolgáltatást, annak 15 dollárt kell majd fizetnie az alkalmazás-áruházak „adója” miatt.

A Facebook anyacége kiválasztotta magyarországi partnerét

Hatalmas büntetést kapott a Meta

Orbán Viktor újra elkezdett Facebook-hirdetésekre költeni

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója az F7 konferencián. Fotó: Facebook sajtószoba.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások