fbpx
Carlos Alcaraz (Spanyolország) a 2022-es US Open férfi egyes győztese.

Az Eurosport szerezte meg a US Open közvetítési jogait

Az Eurosportot tulajdonló Warner Bros. Discovery (WBD) bejelentette, hogy új, hosszú távú megállapodást kötött a US Open közvetítéséről 45 európai országban az Egyesült Államok Teniszszövetségével (USTA).

A megállapodás keretében az Eurosport és a WBD-hez kapcsolódó streamingplatformok minden meccset közvetítenek – értesült a Media1 a médiavállalat sajtóközleményéből. A megállapodás előzménye, hogy 2022-ben a WBD US Open-közvetítése minden platformon rekordokat döntött, jelentősen növelve a torna közönségét.

A Warner Bros. Discovery újabb régiókban szerezte meg a US Open közvetítési jogait, így a megállapodás már 45 európai országra szól, melyek közül a WBD 42 országban exkluzív jogokat birtokol az Egyesült Államok Teniszszövetségével (USTA) kötött új, öt évre szóló megállapodás szerint.

A megállapodás keretében a streamingplatformokon és az Eurosport Appon keresztül az összes meccs elérhető lesz élőben és összefoglalók formájában az Eurosport 1 és 2 csatornán zajló élő közvetítések mellett. Bizonyos régiókban, köztük a skandináv országokban lehetőség nyílik majd arra is, hogy a legjobb mérkőzések megtekinthetők legyenek a Warner Bros. Discovery ingyenes csatornáin, így a tenisztorna még több nézőhöz eljuthat.

„A tenisz otthona”

A megújított megállapodás azt jelenti, hogy az Eurosport még szorosabbra fűzi és 25 éven túlra is biztosítja kapcsolatát az év utolsó Grand Slam-tornájával, melyet a csatorna 2001 óta közvetít. A „tenisz otthonaként” a Warner Bros. Discovery több élő közvetítést nyújt, mint bármelyik másik sportcsatorna: platformjain összesen évente több mint 720 órányi élő tenisz tekinthető meg, köztük az összes Grand Slam-torna, tíz országban az ATP-szezon, a Laver-kupa, továbbá az összes olimpiai teniszmérkőzés.

Trojan Paillot, a Warner Bros. Discovery Europe sportközvetítések akvizíciójáért felelős elnökhelyettese elmondta:

„A »tenisz otthonaként« brandünk egyértelműen összeforrt a sportággal. Az elmúlt 25 évben mi közvetítettük a rajongóknak a US Open történetének legtöbb emlékezetes pillanatát, miközben folyamatosan növeltük a torna nézettségét Európa-szerte. A USTA megbízható partnereként már bevált stratégiánk van arra, hogy csatornáinkon és platformjainkon keresztül a lehető legszélesebb közönséghez eljuttassuk a közvetítéseket. A tenisz területén megszerzett páratlan szakértelmünkkel, a technológiai hátterünkkel és történetmesélési képességünkkel együtt mindez azt jelenti, hogy évről évre mélyebb és nagyobb bevonódást biztosító nézői élményt nyújtunk a rajongóknak. Alig várjuk, hogy a kapcsolatunk még szorosabbá váljon ezzel a nevezetes tornával, és még több néző előtt feltárhassuk a tenisz erejét.”

Duplázódó nézettség

A megállapodást megelőzően a Warner Bros. Discovery arról számolt be, hogy 2022-ben több országban is rekordokat döntött a US Open nézettsége. Minden korábbinál többen nézték a közvetítéseket a digitális platformjain, a discovery+ platformon kétszer annyian követték a közvetítéseket, mint az azt megelőző évben, továbbá az Eurosport 2 csatornán ­­– amelyen a különböző országokban a helyileg releváns sztárokat lehet követni – is minden korábbinál nagyobb nézettséget értek el az adások.

Az Eurosport.com oldal az élő közvetítések mellett bemutatta a játékosok egyéni történeteit, illetve a lehető legnagyobb közönséghez eljuttatta olyan Grand Slam-bajnokok szakértői elemzéseit is mint Mats Wilander vagy John McEnroe. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az oldalt naponta több mint egymillió egyéni látogató kereste fel a 2022-es torna ideje alatt.

Idén 10. alkalommal adják át a magyar televíziózás „Oscar-díjait” Budapesten

Három hónapig ingyenes a Yettel most induló tévészolgáltatása

Elindult az ország első tyúk TV-je

Megvan, kiké a következő négy olimpia közvetítési joga

Eldőlt, mely csatornákon lesz látható a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság

Fontos bejelentést tett a Sport TV a Spanyol Kupa közvetítései kapcsán

Új amerikai sportjogokat vásárolt a Network4

A SkyShowtime-on térhet vissza A besúgó és sok más, az HBO Maxról letörölt sorozat

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Carlos Alcaraz (Spanyolország) a 2022-es US Open férfi egyes győztese. Forrás: Warner Bros Discovery.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások