fbpx
Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke (középen) mellett Keresztesy Gergő, a párt Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője.

Új, a Jobbikhoz köthető hírportál indult

A Deb24 néven indult új regionális hírportál azt ígéri, „éjjel-nappal” tájékoztat Debrecen és térsége híreiről. Kiderítettük, hogy a portál a Jobbikhoz köthető.

A Media1 egyik olvasója olvasói levélben hívta fel lapunk figyelmét arra, hogy új, Debrecen és környéke híreit közlő portál indult a deb24.hu címen és névvel. A lapnak néhány napja, egészen pontosan január 22. óta már közösségi médiás oldala is van a Facebookon.

Lapunk olvasója azt gyanította, hogy az új médium a Jobbikhoz köthető, mivel neki  is egy jobbikos országgyűlési  képviselő ajánlotta lájkolásra a Deb24 Facebook-oldalát.

A portál mögött állók eddig rejtőzködtek:

  • a lapnak nincs impresszuma, nem tüntetik fel a kiadót,
  • az eddig megjelent cikkeknek nincs szerzője, azt csak „admin” nevű szerző jegyzi,
  • az NMHH sajtótermék-nyilvántartásában sem regisztráltak,
  • az Internetszolgáltatók Tanácsa oldalán, a domain.hu alatt a domén regisztrációs adatai nem érhetők el,
  • és a közösségi oldalukon sem osztottak meg arról információt, hogy ki szerkeszti és ki adja ki az új lapot.

Jobbik-közelből

Egyedül a fenti olvasói füles állt rendelkezésünkre, ezért a Media1 megkereste a Jobbik Hajdú-Bihar (vár)megyei önkormányzati képviselőjét, Keresztesy Gergőt, hogy rákérdezzünk a párt és az új sajtótermék állítólagos kapcsolatára.

Keresztesy válaszában azt írta a Media1-nek, hogy valóban hozzájuk köthető a Deb24 és az vele a céljuk, hogy helyi közösségi híreket lehessen megosztani rajta. Így a megyei képviselő szerint nem a párt egyfajta szócsöveként kívánják kezelni. A jobbikos képviselő azt is hozzátette, hogy a deb24.hu „egyelőre még kísérleti státuszban lévő projekt”.

Lapunk nemrég számolt be róla, hogy a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Brenner Koloman saját YouTube-csatornát indított.

A jobbikos Brenner Koloman is saját csatornát indított

Ezt válaszolták az ellenzéki pártok arra, miért nem fogadják el az állami média meghívását, amikor az MTVA most már beengedné őket

Három helyreigazítást is közölnie kellett a Magyar Nemzetnek a Jobbikról az ünnepi időszak alatt

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke (középen) mellett Keresztesy Gergő, a párt Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások