fbpx
Forbes magazinok borítói

Pécsi szoftvercéget vett a Forbes magazin kiadója

Weboldalfejlesztésekkel, banki szoftverekkel és IT startupok támogatásával is foglalkozik az a magyar vállalkozás, amelybe beszállt a Forbes kiadója.

A magyar, cseh és szlovák Forbes magazinokat kiadó cégcsoport 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt a pécsi Splendex szoftverfejlesztő cégben. A felvásárlásban a magyar és a cseh Forbes menedzsmentje is részt vesz – derül ki a Media1-hez eljuttatott mai, szerdai sajtóközleményből.

„Célunk, hogy a cseh és szlovák piaci jelenlétünkkel segítsük a Splendex közép-európai ügyfélszerzését és egy regionálisan jelen lévő szoftverfejlesztő céggé növesszük közösen a pécsi csapatot. A Splendex és két fiatal alapítója szép növekedési sztorit tudott eddig is felmutatni, ezt szeretnék felgyorsítani, kihasználva a pécsi ökoszisztéma előnyeit, illetve a cseh és szlovák webfejlesztési piac igényeit”

– mondta el Peter Barecz, a cseh, a szlovák és a magyar Forbes kiadójának társtulajdonosa.

„Egyedülálló lehetőség számunkra, hogy a Forbes régiós kiadójával dolgozhatunk együtt. Ennek fényében is állunk neki az évnek, tele motivációval. Mi is egy regionális cégről álmodunk, amely az ügyfeleket egy élményen vezeti át. Az évek alatt bizonyosságot nyert, hogy a hozzáállásunk és szakmai tudásunk kombinációja meghozza a sikert, nekünk és az ügyfeleinknek is”

– tette hozzá Székely Levente és Tímár André, a Splendex két alapítója.

A Splendex, melyben a Forbes most 49 százalékos tulajdont szerzett, elsősorban weboldalfejlesztésekkel, banki szoftverekkel és IT startupok támogatásával foglalkozik.

Az elmúlt időszakban a Forbes egy rendezvényszervező cégbe is beszállt.

Tulajdonrészt vásárol a Forbes magyar kiadója a HR Fest rendezvényt szervező cégben

A Forbestól érkezett a Time új vezérigazgatója

Kiosztották a Junior Prima Díjakat – elismerést kapott a Mandiner, a Forbes, az Index, az MTVA és a Pénzcentrum munkatársa

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Forbes.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások