fbpx
Budapest, 2022. december 22. Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer (b-j) a teljes Aranybulla sorozat stábvetítésén, amelyen meghívott vendégek is részt vettek az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. december 22-én. Az Aranybulla című, hatrészes történelmi sorozatot december 25. és 30. között vetíti a közmédia 20 órától a Duna csatornán. A történet bemutatja II. András uralkodását, aki az ország védelmében alkotta meg 800 évvel ezelőtt az Aranybullát, amely először rögzítette a magyar nemesség jogait.

Rákay Philip szerint amerikai trollok értékelték le az Aranybullát (Videó)

Bár decemberi premierje óta a legrosszabbnak értékelt alkotások között szerepel az Aranybulla, az 1 milliárd forint adófizetői támogatásból készült dramatizált dokumentumsorozat egy ismert nemzetközi filmes adatbázisban, Rákay Philip producernek erre is van egy magyarázata és ebben is látja a pozitívumot. Igaz, a tények ellentmondanak állításának az amerikai értékelésekről.

A kritikák mellett nemrég azért is szerepelt a hírekben az Aranybulla, mert az IMDb filmadatbázisban 1,2-es átlagosztályzatával a legrosszabbul értékelt alkotások közé került a közmédián futó széria. Mint azt a Media1 is megírta, nyilván politikai okoktól nem függetlenül jelenleg ez a legrosszabb magyar mozgókép a történelem során az IMDB-s szavazatok alapján.

A Kreatív is foglalkozik a témával, és megemlíti, hogy január 9-én szinte csak 10-es vagy 1-es osztályzatot adtak az Aranybullára: 247 darab 10-es értékelésre jut jelenleg 4040 darab 1-es osztályzat.

A sorozat egyik producere, Rákay Philip szerint a pocsék IMDb-s értékelés már inkább reklámot csinál a sorozatnak, de a Politikai hobbista című HírTV-s műsor stúdiójában hozzátette azt is, szerinte szervezett akcióról van szó, amerikai trollok is lepontozták ideológiai alapon az Aranybullát. A producer szerint a film alkotói is szervezhettek volna valamilyen akciót arra, hogy pozitív értékelést kapjon az Aranybulla a filmes gyűjtőoldalon, de ezt végül nem tették meg.

A szóban forgó rész a lenti videóban, körülbelül 45:45-től látható:

Frissítés 2023.01.09. 14:23

A hírre Pottyondi Edina humorista is reagált, melyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az IMDB adatbázisa szerint valójában alig voltak amerikai értekelések az Aranybullára.

 

**

A sorozatról nemrég Gulyás Balázs kollégánk is írt egy kritikát a Facebook-oldalán:

Az MTVA a sokat kritizált Aranybulla sorozatról: „sok pozitív visszajelzés érkezett”

Gárdonyi történetéről beszélt a köztévé az Aranybulla helyett

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Budapest, 2022. december 22. Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer (b-j) a teljes Aranybulla sorozat stábvetítésén, amelyen meghívott vendégek is részt vettek az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. december 22-én. Az Aranybulla című, hatrészes történelmi sorozatot december 25. és 30. között vetíti a közmédia 20 órától a Duna csatornán. A történet bemutatja II. András uralkodását, aki az ország védelmében alkotta meg 800 évvel ezelőtt az Aranybullát, amely először rögzítette a magyar nemesség jogait. MTI/Koszticsák Szilárd
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások