fbpx
A calcio titkai, az AMC Mikro dokumentumsorozata.

Az olasz foci titkairól szóló saját gyártású dokusorozattal jelentkezik a Sport TV üzemeltetője

Az olasz bajnokságot, a Serie A-t közvetítő Sport TV elhatározta, hogy utánajár a calcio, azaz az olasz foci titkának, így született meg A Calcio titkai című saját gyártású széria, ami az AMC Mikro streamingszolgáltatásban lesz látható karácsonytól. Ancelotti, Allegri és Marco Rossi is szerepel benne.

A csatorna szakértője, Kéri András Dániel meglátogatta Madridban a jelenkori futball legeredményesebb edzőjét, a BL-címvédő Real Madridot irányító Carlo Ancelottit, Torinóban a Juventus hatszoros olasz bajnok mesterét, Massimiliano Allegrit, Rómában az olaszként Premier League-et nyerő, Claudio Ranierit, Milánóban az AC Milan és az olasz válogatott egykori legendáját, Franco Baresit, és Budapesten a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is interjút adott neki.

Így született meg végül egy hatrészes dokumentumsorozat, mely bepillantást enged az olasz labdarúgás titkaiba. A hat epizód különböző tematika szerint épül fel. Az első kettőben előbb Carlo Ancelotti majd Massimiliano Allegri portréja rajzolódik ki saját történeteken és a többi interjúalany elbeszélései alapján. Ezt követi egy olyan epizód, amely a La Gazzetta dello Sport labdarúgásban betöltött szerepét ismerteti. A negyedikben minden idők egyik legnagyobb hátvédje, Franco Baresi pályafutására tekintünk vissza, az ötödikben az 1982-es világbajnok hősökről lesz szó, míg az utolsó, hatodik fejezet Claudio Ranieriről szó, aki edzőként három nagy topbajnokságban, Olaszországban, Angliában és Spanyolországban is nyújtott maradandót csapataival.

A Calcio titkai című széria premiere az AMC Networks streamingfelületén, az AMC Mikrón lesz: december 25-től kezdődően, minden nap reggel 8-kor lesz elérhető az aktuális epizód, amelyeket a népszerű magyar színész, a labdarúgást kedvelő Thuróczy Szabolcs narrált.

„A Calcio egy nemzeti kincs Olaszországban, az egész világ csodálja azt, ahogyan az olaszok a focihoz viszonyulnak. Igyekszünk hétről-hétre megmutatni a Serie A pályáinak hangulatát a Sport TV nézőinek, kiemelten kezeljük ezt a bajnokságot. Nagyon sok dolgot el lehet mondani egy közvetítésben vagy egy elemzőműsorban, de az vitathatatlan, hogy az Ancelotti, Allegri, Marco Rossi vagy Baresi féle nagyságok tudják az igazán érdekes és izgalmas történeteket elmesélni. Mi legalábbis erre kértük őket, ők pedig időt szánva erre exkluzív válaszokat adtak a kérdéseinkre. Magyarországon ilyen típusú dokusorozat még nem készült egy másik ország labdarúgásáról. Jó dolog úttörőnek lenni”

– mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a sorozatról.

A sorozat előzetese itt tekinthető meg:

Jó híreket közölt a Sport TV a darts rajongóinak

Fontos bejelentést tett a Sport TV a Spanyol Kupa közvetítései kapcsán

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: A calcio titkai, az AMC Mikro dokumentumsorozata. Forrás: AMC Networks.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások