fbpx
Peter Wright

Jó híreket közölt a Sport TV a darts rajongóinak

A Sport TV megszerezte az összes kiemelt PDC-torna sugárzási jogát 2023-tól, így több mint 500 órányi élő dartsközvetítéssel várja a sportág rajongóit. Ezenkívül képernyőre kerül a Sport TV Darts-kupa is, ahol magyar sportolók és hírességek csapnak össze.

A magyar sporttelevíziózás történetében először fordul elő, hogy egy csatorna közvetítheti a PDC égisze alá tartozó összes kiemelt dartsversenyt, legyen szó rangsoroló tornákról vagy kiemelt, de a világranglistába nem számító viadalokról. A Sport TV tájékoztatása szerint kínálatába 2023-tól beemeli a major tornák közé tartozó Players Championship Finalst, a The Masterst, illetve az Európa-bajnokságot, így összességében több mint 500 óra élő közvetítéssel várja majd a sportág szerelmeseit.

Ezenkívül a nézők körében rendkívül népszerű viadalok, így a PDC-világbajnokság, a UK Open, a World Matchplay, a World Grand Prix, a Grand Slam of Darts, a The Masters, a Premier League Darts, a World Series of Darts, a World Series of Darts Finals, a magyar válogatott részvételével zajló World Cup of Darts (a nem hivatalos csapatvilágbajnokság) és a Grand Slam of Darts is a sportág magyarországi otthonán, a Sport TV-n lesznek láthatók, derül ki a Media1-nek megküldött közleményből.

A 2023-as közvetítésfolyam tulajdonképpen már 2022. december 15-én, azaz ma este 20 órától elkezdődik a Sport2-n, hiszen akkor kezdődnek meg a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság küzdelmei. A londoni Alexandra Palace-ból több mint 110 órán keresztül, minden versenynapról élőben számolnak be a Sport1 és a Sport2 kommentátorai, így Bartha Zoltán, Fülöp László és Gyulai Miklós, őket pedig a jól ismert szakkommentátorok, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd segítik.

„Évek óta szerettük volna, ha minden fontos dartsverseny nálunk látható, a csillagok mostanra álltak úgy össze, hogy elmondhatjuk, igen, megcsináltuk – mondta el Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.”

Máté Pál hozzátette:

„A rangos versenyek, a több mint ötszáz óra élő műsor, a remek kommentátorok és szakértők mind-mind bizonyítják, mi vagyunk a darts magyarországi otthona. Örülünk, hogy a sportág hazai meghonosításában játszott úttörő szerepünk után azt is elsőként mondhatjuk el magunkról, hogy az összes nagy tornát mi tudjuk megmutatni a sportág itthon is egyre bővülő rajongótáborának.”

A PDC-dartsvilágbajnokság december 15-től január 3-ig kizárólag a Sport TV-n lesz látható.

Magyar hírességek és sportolók csapnak össze a Sport TV Darts-kupán

Egy másik bejelentés is érkezett lapunkhoz a Sport TV háza tájáról, mégpedig az, hogy többek között olimpiai, világ és Európa-bajnoki érmesek részvételével december 17-től bemutatják a csatorna által megrendezett Sport TV Darts-kupát. A hétrészes műsorfolyamot december 17-től lehet megtekinteni a Sport TV YouTube-csatornáján.

Az 1. Sport TV Darts-kupán sportolók és hírességek csapnak össze egyenes kieséses rendszerben. Elfogadta a meghívást Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a kézilabdázók közül a válogatottban több mint kétszázszor pályára lépő Császár Gábor, illetve a jelenleg is a nemzeti csapatot, illetve a Telekom Veszprémet erősítő Ligetvári Patrik, az úszók közül a nyílt vízen világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna, továbbá az ifjúsági Európa-bajnok Sebestyén Dalma, valamint a párbajtőrvívásban ifjúsági olimpiai bajnok Esztergályos Patrik. Ott van a mezőnyben Fura Csé, a népszerű Follow the Flow zenekar pillére és Bartha Zoltán, a Sport TV kommentátora.

A Sport TV Darts-kupa résztvevői és műsorvezetője.
A Sport TV Darts-kupa résztvevői és műsorvezetője. (Fotó: Getty Images)

„A három nyert legre menő mérkőzések kicsiben azt hozták, amit a december 15-én kezdődő vb-től várunk: tömeget, óriási kiszállócsatákat, rengeteg izgalmat és persze sok-sok szópárbajt egymással, na meg Petur András műsorvezetővel. Már csak emiatt is érdemes lesz nyomon követni a Sport TV YouTube-csatornáját, amelyre december 17-től az év végéig folyamatosan kerülnek ki az új részek. A legizgalmasabb jeleneteket pedig a PDC-világbajnokság több mint 100 órás élő műsorfolyamában is megmutatjuk a Sport1-en, illetve a Sport2-n” – írja közleményében a Sport TV-t működtető AMC Networks.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: Peter Wright. Fotó: Steven Paston/PDC
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások