fbpx
A Compact TV Youtube-on futó „Tudnám!" című tudományos videósorozatának logoja.Forrás: Compact TV.

Tudományos videósorozatot indít a Compact TV

A Compact TV legújabb produkciója kedden debütál a Youtube-on.

A „Tudnám!” egy tudományos videósorozat, a külföldi Big Think és Master Class nagy sikerű tartalmak mentén az alkotók szerettek volna létrehozni magyar nyelven is egy olyan tudományos tárházat, mely tájékozottabbá teszi a nézőket, olyan mint egy „mini tanóra”, ami felkelti az érdeklődést az adott témában és további olvasásra ösztönöz – olvasható a szériát készítő Compact TV Media1-hez eljuttatott keddi közleményében.

A készítők szándéka szerint a nézők találkozhatnak azokkal a nagy ötletekkel és alapvető kérdésekkel, amelyek meghatározzák a tudást a 21. században. A sorozat szeretne segítséget nyújtani a nézőknek, hogy alkalmazhassák ezeket az ismereteket a saját életükben felmerülő kihívásokra is. Az első évadban Nyiri Gábor agykutató, Bartos Imre csillagász, a Floridai Egyetem fizikusa, Hangya Balázs agykutató, matematikus lesznek a vendégek, valamint Kubinyi Enikő etológus, biológus, aki az emberi demenciát kutatja kutyák segítségével.

„A széria előkészítésekor olyan kutatókat és tudósokat kerestünk, akik területükön valami különlegesen izgalmas, sokakat foglalkoztató kérdést vizsgálnak. Mindannyiukkal hetekig egyeztettünk arról, hogy hogyan lehet nézőbaráttá és közérthetővé tenni ezeket a hosszú éveken során született kutatási eredményeket. A tartalmi vázlatok elkészülte után munkához látott egy tehetséges animációs csapat, akik segítettek még befogadhatóbbá tenni ezeket a szuper izgalmas témákat” – árulta el a sorozat születéséről a Compact TV vezető producere, Fränk Barbara.

A Compact TV másik, napokban indult vállalkozásáról, a mai huszonéveseket bemutató „Mielőtt végleg felnövünk” című sorozatról is beszámolt lapunk.

Fidelitasos, startupper, kutyakiképző: a mai huszonévesek világáról szól a 24.hu új dokusorozata

11 európai országban debütál az ukrajnai menekültekről szóló dokumentumfilm

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: A Compact TV Youtube-on futó „Tudnám!” című tudományos videósorozatának logoja. Forrás: Compact TV.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások