fbpx
ufó magazin

Búcsúzik az Ufó magazin

Az Ufó magazin kiadója a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy felfüggeszti a több mint három évtizede, 1990 óta létező megjelenő lap kiadását, értesült a Media1 Prusinszki Istvántól, a Nulladik Dimenzió lapigazgatójától.

Prusinszki István közösségi médiás bejegyzésében kiemelte az évtizedek alatt egyre csökkenő példányszámban megjelent magazinnal kapcsolatban, hogy bár elvileg felfüggesztésről és nem megszűnésről van szó, „ez gyakorlatilag egyet jelent a mai sajtópiacon.”

Prusinszki idézett Pusztay Sándor, az Ufó magazin főszerkesztőjének egyelőre biztosan utolsó köszöntőjéből is:

„Egész pontosan harminchárom évet és háromszázhatvan lapszámot ért meg eddig magazinunk, amelyben megközelítően négyezer-hétszáz cikket, tanulmányt és további háromezer-nyolcszáz hírt jelentettünk meg. Ez a csaknem nyolcezer-ötszáz írás számolt be arról a bennünket körülvevő kozmikus világról, amelybe a földi embereken kívül beletartoznak az intergalaktikus civilizációk tagjai, lényei, technikai eszközei is”

– írta Pusztay.

A főszerkesztő a lapkiadás „ideiglenes felfüggesztésének” okai között említette az átalakult olvasói szokásokat, az internet térhódítását, az újságárusító helyek jelentős csökkenését és az „egyre takarékosabb családi költségvetést”. „Nehéz volt a döntés, hiszen az 1990-ben megindult lap Magyarországon először vállalta fel címében az ufó kifejezést” – jegyezte meg Pusztay.

Prusinszki kiemelte, hogy az eddigi rivális Nulladik Dimenzió még itt lesz, és reményét fejezte ki, hogy az ígéretnek megfelelően az Ufó magazin el tud helyezkedni az online térben.

2011 novemberében a hvg.hu fotósaként Stiller Ákos máig emlékezetes fotót készített arról, amint az Országgyűlés egyik ülése közben Wittner Mária fideszes képviselő az Ufó magazint olvasta.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások