fbpx
Gonda Gábor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Telekom sajtóosztály

Új néven folytatja a T-Systems – nem minden dolgozót vesz át az anyacég

Nem szűnik meg a T-Systems Magyarország Zrt., illetve nem olvad be az anyavállalatba, „a megtépázott sorsú rendszerintegrátor ugyanakkor gyökeresen átalakul a következő hónapokban.”

A tervek szerint Telekom Rendszerintegráció Zrt. néven folytathatja tovább jövőre tevékenységét a Magyar Telekom rendszerintegrációs leányvállalata, a T–Systems Magyarország Zrt., ezzel párhuzamosan átalakul a cég fókusza és valamelyest a belső struktúrája is – közölte egy szűkkörű háttérbeszélgetésen hétfőn Gonda Gábor, a vállalat vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese is, számolt be róla a HWSW informatikai hírmagazin.

Gonda a beszélgetésen kifejtette, a T-Systems Magyarország átalakítása, illetve a név megváltoztatása hosszú ideje napirenden volt a menedzsmentnél, a közeljövőben történő változások pedig azt a célt szolgálják, hogy a cégcsoport helyi szereplőként hatékonyabban tudjon egy kézből olyan szolgáltatásokat nyújtani, melyeket a nagy globális szolgáltatók kínálnak, illetve ezek mellé hordozóhálózatot is képes legyen biztosítani.

Új struktúra

Az átalakuló cég a Magyar Telekommal karöltve a tervek szerint három jól elkülöníthető szegmenst lesz majd képes lefedni egyszerre (standard IT, standard telekommunikáció, rendszerintegráció), ezek közül a vállalati kínálat részét képező termékek Telekom Business jelölő alatt kerülnek majd egységesen piacra.

Ez utóbbi információt októberben már egy interjúban bejelentette a vezérigazgató, a változást akkor azzal magyarázta, hogy a Telekom a nagyvállalati szegmensben is képes legyen egy szerződésben, egy számlával kínálni telco- és IT szolgáltatásokat.

Kétharmad

Most a háttérbeszélgetésen arról is beszámolt Gonda Gábor, hogy struktúraváltással együtt a T-Systems Magyarország dolgozóinak nagyjából kétharmadát veszi majd át az anyacég – hogy ez pontosan hány munkavállalót jelent, azt nem konkretizálta. Az érintett dolgozók februárban kerülhetnek át a Telekomhoz.

Gonda elmondta továbbá, hogy az újraszerveződő cég egyben jelentős mértékben szűkíteni kívánja majd az alvállalkozói kört is, a beszállítók felé szigorúbbá válnak az elvárások, cserébe a cég minőségbiztosítási rendszere hatékonyabban támogatja majd az alvállalkozók munkáját.

A piac

A T-Systems Magyarország mellett középtávon egyetlen magyarországi cég, a 4iG Nyrt. nyújthat majd hasonló spektrumú szolgáltatáskínálatot, mely rendkívül aktív felvásárlási stratégiája során a magyar piac meghatározó telekommunikációs és IT–rendszerintegrátori szereplőjévé lépett elő, a Vodafone Magyarország többségi tulajdonának tervezett megszerzésével pedig országos lefedettségű, nagy kapacitású mobilos infrastruktúrája is lehet – véli a HWSW.

Lemondott a Vodafone vezérigazgatója

Nevet vált a T-Systems

Felvásárolhatja a Vodafone Magyarországot a 4iG és a Magyar Állam

További híreket talál a Media1-en.

Borítókép: Gonda Gábor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Telekom sajtóosztály

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások