fbpx
A Ringier Hungary videó– és podcast stúdiója Budapest XII. kerületébe. Forrás:Ringier Hungary vállalati kommunikáció.

Saját videó- és podcaststúdiót épített székházában a Ringier Hungary, megmutatjuk, milyen lett

Bővíti videós tartalomkínálatát a Ringier Hungary, ehhez pedig egy saját, a Media1-hez eljuttatott közleményük megfogalmazása szerint „a televíziós stúdiók technikai tudásával konkuráló technikai teret” épített székházában a médiavállalat.

Korszerű felszereltségű, minimális technikai stábbal működtethető videó– és podcast stúdióba invesztált a Ringier Hungary, hogy dinamikusan bővülő videós tartalomgyártását házon belül oldja meg. A televíziós műsorok stúdióihoz hasonló technikai tér a médiavállalat XII. kerületi székházában kapott helyet, a kiadó csapata pedig egy háromfős, tévés tapasztalattal rendelkező szakembergárdával bővült. A technikai stábot  Marczali László videós újságíró vezeti kreatív producerként.

„Videós és podcast tartalmak, néhány szereplős online rendezvények felvételére, élő bejelentkezésekre, vagy akár promóciós célú szpotok rögzítésére is alkalmas stúdiót építettünk. Mini stábbal működtethető, ún. »egyrendezős« felállásban dolgozunk a vezérlőhelyiségből irányítható négy robotkamerával, 6 x 1,5 méteres LED háttérrel, súgógéppel és tökéletes hangminőséggel. Itt nem csupán a megszokott 16:9–es arányú horizontális felvételeket, de a közösségi csatornákra, többek között TikTokra is alkalmas álló formátumú videókat is fel tudunk venni. A berendezésünk nagy előnye, hogy a dizájn könnyen átalakítható és márkaarculathoz igazítható. Így rugalmasan dolgozhatunk bármelyik digitális kiadványunk számára, sőt, a szabad kapacitások erejéig akár bérbe is adhatjuk a stúdiót, technikai stábbal együtt” – mondja a lehetőségekről Marczali.

A fejlesztésnek elsősorban a Ringier Hungary új digitális sportmédia-platformja, a sportal.hu tartalomstratégiája adta a lendületet, hiszen az október elején indított sport híroldal számos videóinterjút, stúdióbeszélgetést és szakértői elemzést készít és publikál. A videós tartalmak meghatározó szerepet játszanak a blikk.hu tartalomkínálatában is, ezért a novemberi közepi stúdiónyitás óta már napi 2–3, heti 10–15 anyag készül a Ringier Stúdióban. A fejlesztés új videós formátumok indítását teszi lehetővé a médiavállalat többi online kiadványa, a glamour.hu, a kiskegyed.hu, az egészségkalauz.hu és a noizz.hu számára is – szól a médiavállalat kommünikéje.

Egy rövid videó erejéig be is kukkanthatunk az újonnan kialakított stúdióba:

Elindította a Sportal nevű új sportportálját az „államosított” Nemzeti Sport versenytársa, a Ringier Magyarország

Befejeződik a Ringier Hungary és az Adaptive Media együttműködése

Nőtt a Ringier magyarországi árbevétele és profitja, a Blikk Kft.-nél azonban csökkenés tapasztalható

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: A Ringier Hungary videó– és podcast stúdiója Budapest XII. kerületébe. Forrás:Ringier Hungary vállalati kommunikáció.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások