fbpx
A DK Tv első műsora, a DK Szubjektív első adásának szereplői, Gréczy Zsolt (b2), Kálmán Olga és Kuncze Gábor a műsorvezetővel, Szuhai Botonddal (b1). Forrás: YouTube

Megnéztük a DK TV első adását

Péntek este ténylegesen is lehullt a lepel, adásba került a DK online tévécsatornájának első adása. A Media1 írta meg elsőként, hogy a műsor egyik arca Vágó István volt televízós műsorvezető, az ellenzéki párt elnökségi tagja lesz, péntek este óta pedig már nem fedi homály a többi szereplő kilétét sem.

A YouTube-on elérhető DK TV első produkciója tulajdonképpen egy újabb beszélőfejes, hírkommentálós műsor 55 percben. A DK Szubjektív névre keresztelt produkcióban korábbi újságírók, jelenlegi DK-politikusok: Gréczy Zsolt, Kálmán Olga és Vágó István vitatják meg a hét általuk fontosnak tartott politikai eseményeit. A DK Szubjektív talán csak annyiban különbözik a hasonló műsoroktól, hogy közönség előtt rögzítik, így ebben van taps, kacaj, azonnali reakció.

A műsorvezető az eddig nem kimondottan ismert Szuhai Botond, akinek az előéletéről a DK TV nem bocsátott rendelkezésre információkat. (Ami biztos, hogy van ezen – a nem túl gyakori – vezetéknéven politikusa a pártnak: Szuhai Viktor, a Szombathelyi Önkormányzat tanácsnoka személyében, valamint az internet egy távoli szeglete szerint létezik egy Szuhai Botond, aki szintén kötődik Szombathelyhez.)

Ebben a videóban mindenesetre bemutatkozott.

„Reméljük, hogy nem utoljára”

Az első adás rögtön egy csere bejelentésével indult, ugyanis Szuhai műsorvezető közlése szerint Vágó István elkapta a koronavírust, őt Kuncze Gábor helyettesítette ebben az epizódban. Itt el is érkezett a műsor első roppant kínos pillanata, ugyanis a láthatóan zavarban lévő, egyébként sokat bakizó házigazda, Szuhai Botond úgy búcsúzott el a műsor elején videóhíváson bejelentkező covidos Vágótól, hogy

„elköszönünk tőled, reméljük, hogy nem utoljára”.

Kuncze egyébként üde színfolt az adásban, ő a legprofibb, tulajdonképpen ő viszi a hátán a show-t, brillírozik hol poénokban, hol hozzászólásai mélységében. Szintén pozitívum, hogy a műsor nem rejtegeti a dékásságát, ahogy a produkció címében is jelzik, az nem próbál meg objektív álarcot felvenni: annyira, hogy a műsorvezető többes szám első személyben beszél a DK-ról.

Dobrev és Dobrev, valamint Dobrev

Ennek megfelelően „a hét idézete” rovatban ki mást hivatkoznának mint Dobrev Klárát. Igaz, hogy kinek lehet az idézete a felolvasott mondat, azt először kérdésként teszi fel a műsorvezető a szereplőknek, ám nekünk, nézőknek ez már nem kérdéses, és nem csak azért, mert a DK TV-t nézzük, hanem mert közben a képernyőre kiírják a citált mondatok alá a DK árnyék-miniszterelnökének nevét.

„A hét idézete” című műsorelem a DK Tv DK Szubjektív című műsorának 2022. december 2-i adásából. Forrás: YouTube
„A hét idézete” című műsorelem a DK Tv DK Szubjektív című műsorának 2022. december 2-i adásából. Forrás: YouTube

Nem sokkal ezután következik „a hét száma” rovat, amely a héten az 1-es, ugyanis Dobrev Klára a legnépszerűbb, azaz az első a sorrendben az ellenzéki politikusok közül egy eheti felmérés szerint. Eztán volt még egy kis ellenzékekézés is, az adás szerkesztői jól láthatóan a Momentumra vannak kihegyezve, először Donáth Anna egy korábbi nyilatkozatát szedik szét, majd arról beszélgetnek, hogy „egy magát nácinak mondó embert” igazolt a Momentum a Jobbikból. Az illető, Stummer János tavasszal közös ellenzéki jelöltként, többek között a DK logója alatt indult az országgyűlési képviselő-választásokon.

A technika

A kamerakezelés egyelőre néhol döcög a DK Szubjektívben, méghozzá szó szerint: ugyanis itt-ott ugrál a kamera. Szintén a kamerakezelés gondja, hogy a beszélő fejek fejei gyakran majdnem kilógnak a képből, míg az asztalukat a földig sem rest megmutatni az operatőr. Sajnos a hang sem volt tökéletes, az egész adás alatt egyfajta sercegő alapzaj hallatszott. Ezek mindegyike csupán gyerekbetegség, mely akár a második adásra javítható.

A DK TV indulásának előzeményéről itt írtunk.

Indul a DK TV – Vágó István is részt vesz az új, ellenzéki televízió munkájában

Nemrég egyébként Vágó Istvánnal készített a Media1 80 perces nagyinterjút. A beszélgetés itt hallgatható meg.

Exkluzív 80 perc Vágó Istvánnal

További hírek érhetők el a Media1-en. Ott vagyunk Facebookon is.

Borítókép: A DK Tv első műsora, a DK Szubjektív első adásának szereplői, Gréczy Zsolt (b2), Kálmán Olga és Kuncze Gábor a műsorvezetővel, Szuhai Botonddal (b1). Forrás: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások