fbpx
Király István, az Antenna Hungária távozó vezérigazgatója

Távozik Király István, az Antenna Hungária júliusban kinevezett vezérigazgatója és elhagyja a 4iG csoportot is

Már meg is van Király utódja a 4iG csoport által felvásárolt televíziós műsorterjesztő cég élére. A távozó Király István szavai szerint a tulajdonos és a menedzsment véleménykülönbségbe került egymással.

Idén április 20-án jelentette be a 4iG Csoport, hogy az egyik legismertebb hazai távközlési szakembert, Király Istvánt nevezi ki az Antenna Hungária élére operatív igazgatónak, majd július 1-jén közölték azt, hogy vezérigazgatónak nevezték ki, tegnap, november 30-án azonban már az is nyilvánossá vált, hogy Király István 5 hónappal később, december elsején, azaz a mai nappal távozik a vezérigazgatói posztról.

Az Antenna Hungária Zrt. tulajdonosa, a 4iG közleményt helyezett el a Budapesti Értéktőzsde honlapján, mely szerint a vállalatcsoport telekommunikációs divíziójának irányítását december 1-jétől Blénessy László, a 4iG Nyrt. igazgatóságának tagja, a területért korábban is felelős üzleti általános vezérigazgató-helyettes veszi át. Ez azt jelenti, hogy Blénessy lett az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési (AH) Zrt. új vezérigazgatója.

Blénessy László, az Antenna Hungária új vezérigazgatója
Blénessy László, az Antenna Hungária új vezérigazgatója. Fotó: 4iG

Az új vezérigazgató 1993-ban szerzett műszaki informatikus diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. 1997-ben csatlakozott a Daten-Kontor Kft.-hez, a mai T-Systems Magyarország egyik elődcégéhez, ahol több vezető pozíció betöltését követően ügyvezető igazgató és tulajdonostárs. A Daten-Kontor 2011-ben a Magyar Telekom csoport leányvállalata lett, ahol ügyvezetőként irányította a céget. A következő években az IQSYS Zrt. nagyvállalati alkalmazás-fejlesztési ágazatát és a Daten-Kontort együttesen irányította. 2018-tól az INNObyte Zrt. vezérigazgatói tanácsadói pozíciójában dolgozott. 2020-tól többségi részesedést szerzett a vállalatban és a kereskedelmi, gyártási folyamatok irányításáért, valamint a stratégia, innováció és üzletfejlesztés területekért is felelt. 2020-ban az INNObyte Zrt. többségi részvénycsomagját a 4iG vásárolta meg, amelyet követően a tőkepiaci társaság igazgatósági tagjává választották – közölte a 4iG a honlapján.

Véleménykülönbség alakult ki az AH vezérigazgatója és a tulajdonos között

A távozó Király István a LinkedIn karrierportálon a következőképp kommentálta a fejleményeket:

„Kedves Barátaim, Kollégáim! A hír, amit ma olvashattatok, igaz: 2022. december 1-től megválok az Antenna Hungária vezérigazgatói székétől és 2023. március 1-től elhagyom a 4iG csoportot. Van az úgy az életben, hogy a tulajdonos és a menedzsment véleménye eltér ….. Ezúton is köszönöm a lehetőséget! Amit tudtam, hozzátettem…
Most egy pár hónap pihenést tervezek, aztán jelentkezem!”

Király István, az Antenna Hungária távozó vezérigazgatója korábban, még a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyetteseként.
Király István, az Antenna Hungária távozó vezérigazgatója korábban, még a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyetteseként. Fotó: Vodafone / Media1-archíum

 

További távozások vannak, teljesen szétrobbant a Napi.hu régi stábja

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Király István, az Antenna Hungária távozó vezérigazgatója. Fotó: 4iG / Media1-archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások