fbpx
Mobiltelefonon híreket olvasó nő.

Így alakult a legnépszerűbb hazai portálok rangsora októberben

Megérkezett a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius október havi, a leglátogatottabb magyar portálok látogatottságára vonatkozó elemzése és egy ezzel kapcsolatos videó.

DKT napi átlagos egyedi látogatószám (real user / RU) alapján kialakított top10-es listáját a weboldalak esetében továbbra is a blikk.hu vezeti. A második helyet az index.hu foglalja el, egy helyet javítva szeptemberhez képest. Harmadik az origo.hu, ugyancsak egy helyet javítva, míg a negyedik helyen most a 24.hu áll, amit pozícióját megtartva a telex.hu követ.

A hatodik-hetedik helyen két női oldal, a femina.hu és az nlc.hu található, mindkettő javítani tudott helyezésén. Sorban utánuk a portfolio.hu, a promotions.hu és a ripost.hu következik, mindegyikük feljebb lépett szeptemberhez képest a toplistán.

A top10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján 2022 októberében.

 

Részben eltér a brand alapú lista

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát, akkor részben más sorrendet láthatunk, mint az előzőben. Ezt a listát az Index vezeti, amit a Blikk követ. A harmadik-negyedik helyezett ugyanaz a két listán, az Origo és a 24. Az ötödik helyen viszont az applikációjának is köszönhetően az Időkép áll. Hatodik a Telex, amit a két női oldal brandje, a Femina és az NLC követ. A listát a Portfolió és a Promotions zárja.A top10 brand napi látogatottság alapján 2022 októberében.

Havi összesített egyedi látogatószám: vezet a 24.hu

A havi összesített egyedi látogatószám alapján készített domain-toplista jelentősen eltér a napi látógatószám alapján összeállítottól. Nagyon látványos a különbség a 24.hu és a femina.hu esetében. A napi adatok alapján negyedik helyre került 24.hu a havi összes látógatószámot figyelembe véve vezeti a listát.

A második helyen itt a blikk.hu áll, míg a harmadikon a femina.hu, aminek napi átlagos látogatószáma alapján a lista hatodik helye jutott az előzőekben. Negyedik az origo.hu, ötödik az index.hu, amit a ripost.hu követ. Hetedik az nlc.hu – amit az tesz különlegessé a DKT szerint, hogy ebben az egyetlen esetben egyezik meg a napi átlagos és a havi összesített látogatószámon alapuló listán elért helyezés. A tízes listát a mindmegette.hu, a borsonline.hu és a promotions.hu zárja.

A top10 weboldal havi látogatottság alapján 2022 októberben.Brand alapú lista: helycsere a dobogó legalsó fokán

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Most is így van a lista legtöbb helyén. A havi adatok alapján mindkét esetben első a 24, második a Blikk.

A harmadik-negyedik helyen viszont helyet cserélt egymással a Femina és az Origo, a brand-listán utóbbi a harmadik.

Innentől kezdve viszont nem látni eltérést a két lista között: az ötödik helyezett Indexet a Ripost, az NLC, majd a Mindmegette követi, míg a sort a Borsonline és a Promotions zárja.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 októberében.A HáziPatika vezeti az egészséggel foglalkozó oldalak listáját

A DKT havi elemzései mindig kitérnek egy-egy olyan területre, mely sokakat mozgat meg az internetes böngészés során. Tipikusan ilyenek a hír-, a gasztro- és a női oldalak, amelyek helyzetéről rendszeresen beszámolnak. Ez alkalommal egy ritkábban elemzett terület, a dedikáltan egészségüggyel foglalkozó oldalak októberi helyzetét mutatják be.

Az egészséggel kapcsolatos oldalak toplistájának alapjául ezen oldalak önbesorolása szolgál, és csak a havi legalább húszezer látogatót vonzó oldalakat vizsgálták. Még ezen a tartományon belül is nagyságrendi különbségek figyelhetők meg a dobogós helyezettek és a náluk kisebb látogatószámmal rendelkező oldalak között.

Magabiztosan vezeti a mezőnyt a hazipatika.com közel 2,4 millió látogatóval. Az egeszsegkalauz.hu oldalt több mint 1,4 millió érdeklődő keresi fel havonta, míg a webbeteg.hu-t bő 1,2 millió. A látogatók számát tekintve ezután figyelhető meg egy törés.

A lista negyedik helyezettje, a napidoktor.hu 150 ezer havi látogatóval büszkélkedhet, az ötödik helyezett intima.hu már valamivel kevesebb mint 100 ezerrel. A lista hatodik helyén bő 50 ezer látogatóval a fitnesslife.hu áll, míg a hetedik az egeszsegtukor.hu már „csak” 26,5 ezerrel.

A hét leglátogatottabb egészség tematikájú oldal havi látogatottság alapján.A DKT ezúttal is elkészítette az elemzéseihez kapcsolódó videós összefoglalóját:

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások