fbpx
Nagyfrekvenciás rádió adó-vevő készülék.

Együttműködést kötött a médiahatóság és a Magyar Rádióamatőr Szövetség

Az együttműködés számos területre kiterjed.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Rádióamatőr Szövetség (MRASZ); a közös munka kiterjed a tehetséggondozásra, az utánpótlás-nevelésre, kutatások, tananyagok készítésére, valamint szakmai rendezvények szervezésére is – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-n keresztül.

Mint írták, a szakmai kapcsolat a rádióamatőr mozgalommal nem újkeletű, hiszen rádiófrekvencia-igényüket az NMHH szolgálja ki, ráadásul a fiatal rádióamatőrök közül később sokan választják a villamosmérnöki pályát, így a hatóságnak utánpótlás szempontjából is fontos ez a terület.

„A frekvencia mint korlátos és értékes erőforrás használatával kapcsolatos tudatosság növelése, a frekvenciahasználati ismeretek szélesebb körű terjesztése, valamint az amatőr frekvenciahasználat népszerűsítése a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság olyan törekvései közé tartozik, amelyeket a Magyar Rádióamatőrök Szövetségével összefogva, a két szervezet elkötelezettségére és kompetenciáira építve együtt könnyebben sikerre vihetünk”

– mondta Szabó László Zsolt, az NMHH médiapiaci együttműködési és kutatási igazgatója.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) budapesti, Ostrom utcában található épületének homlokzata
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) budapesti, Ostrom utcában található épületének homlokzata. Fotó: Szalay Dániel / Media1

A mostani megállapodás a rádióamatőr tevékenységekhez köthető, közérdekű tudományos-szakmai aktivitások eredményességének növelését célozza. Az együttműködő partnerek elsődlegesen ifjúsági utánpótlás-nevelés terén dolgoznak együtt, de összeállítanak közösen tananyagokat, különféle szakmai kiadványokat, végeznek felméréseket, kutatásokat, és szerveznek szakmai rendezvényeket is.

„Az NMHH-nak nagy szerepe van abban is, hogy tagjaink jó eredményeket érnek el az országos és világversenyeken. Az idei évben például az NMHH támogatta az idei Rádióamatőr Ifjúsági Tábor megrendezését és a rádióamatőrök részvételét a 20. Rádióiránymérés Világbajnokságon és a 18. Gyorstávírász Világbajnokságon”

– nyilatkozta Molnár Csaba, az MRASZ elnöke.

Magyar Rádióamatőr Szövetség (MRASZ).

A közleményben arra is kitértek, hogy a rádióamatőrség a korszerű mobiltechnológia korában is sokakat vonz: átlagosan évente 70-120 fő tesz rádióamatőr vizsgát a hatóságnál. A műfaj vonzerejét az adja, hogy a versenyzők kódolatlan jelekkel, szinte kézműves technológiával léphetnek kapcsolatba a világ távoli pontjain élő sporttársaikkal.

Visszatért a Tilos Rádió (VIDEÓ)

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: illusztráció. stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások