fbpx
Gyertya, gyász, emlékezés.

Meghalt Bálint István újságíró

Életének 91. évében érte őt a halál.

Egy szerda délután érkezett szomorú hírből értesült a Magyar Szó arról, hogy elhunyt munkatársuk, Bálint István.

„Lapunk megbecsült munkatársa a legtapasztaltabb és leghosszabb pályafutású kollégánk volt, hisz nyugállományba vonulása után is lankadatlan lendülettel dolgozott, heti rendszerességgel elemezte a világpolitikai eseményeket. Életének utolsó perceit is írással töltötte”

– búcsúztak Bálint Istvántól a lapnál. Egyúttal felidézték egy korábbi írásukat is, melyben megszólaltatták az újságírót:

„Nyugalmazott munkatársunk, Bálint István a Magyar Szó történelmében egyedülálló teljesítménnyel dicsekedhet, több mint 70 éve a lap munkatársa. 1950 július elején került a Magyar Szóhoz fordítóként, majd újságíróként, a külpolitikai rovat munkatársaként dolgozott, nyugdíjba vonulása után is rendületlenül. 89 évesen megírta életének történetét (…). Arra a kérdésre, mi kell ahhoz, hogy itt, Vajdaságban egy újságíró hetven éven át megmaradhasson újságírónak, a következőket válaszolta: »Sok szerencse. Mert kell hozzá egy olyan lap, amely megmarad és közli is írásaimat 70 éven át, de ez nem elég, ha az ember nem kezdi el idejében a munkát. 19 évesen kezdtem. De meg kell élni a 89-et is!«”.

További hírek.

Borító: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások