fbpx

Letiltotta a tanártüntetés résztvevőinek szemét kilövetni akaró Vadhajtásokat a Facebook, de hiába, mert tartalmaik továbbra is megjelennek a közösségi médiás felületen

A szélsőséges megnyilvánulásairól elhíresült oldal, mely ezúttal a korábbi kirohanásain is túlmenve a tanárok szemének kilövetését és diákok megtaposását szorgalmazta gyalákozdva, a letiltása után egy másik Facebook-lapon kezdett el posztolni, megkerülve a közösségi médiás szabályzat szankcióját.

Olvasóink is jelezték, de a Telex beszélt is a Vadhajtások oldal üzemeltetőjével, aki megerősítette, hogy csütörtök reggel óta elérhetetlen a Vadhajtások elnevezésű, Bede Zsolt szerkesztette ultraradikális jobboldali honlap Facebook-oldala. Tapasztatalataink szerint azonban a radikális honlap tartalmai továbbra is elérhetők maradtak a közösségi médiás oldalon, ami arra utal, hogy magára a weblapjára mutató posztok nem kerültek tiltásba. A Jobboldaliak nevű Facebook-oldalt használják a tartalmaik megosztására.

A letiltás oka minden bizonnyal az lehet, hogy a Vadhajtások súlyosan megsérthette a közösségi médiás felület szabályzatát, amikor olyan uszító szavakat tartalmazó posztokat tett közzé a szerdai budapesti tanártüntetésekről mint például „patkányok lázadása”.  Egy olyan bejegyzést is közzétettek a szerintük „komcsi hisztiről”, amelyben azt követelték a rendőröktől, hogy

„…vízágyuzza le a tetves diákokat és tanárokat, és tapossák is meg őket lovakkal, de ne felejtsék megkardlapozni a hátukat, és kérjük 5-6 méterről lövöldözzék fejbe őket könnygázzal, párat vigyenek be a kapukba és kínozzák meg őket, majd vetkőztessék meztelenre ezeket, és törjék el ujjaikat.”

A Vadhajtások egyik erőszakra buzdító bejegyzése
A Vadhajtások egyik erőszakra buzdító bejegyzése. Kizárólag dokumentációs és illusztrációs céllal, a leírtak tartalmával egyet nem értve mutatjuk.

A Vadhajtások szerint külföldről koordinált szervezetek érték el, hogy eltűnjön a Vadhajtások, szavaik szerint először egy 30, utána egy 50, majd egy 90 százalékos korlátozást tettek Facebook-oldalukra, és mára az oldalnak nem maradt elérése.

A weblap azt is hangoztatta, hogy nem sértettek meg semmiféle szabályzatot, bár ez aligha tűnik hihetőnek az olvasóinktól kapott képernyőképek alapján, hiszen a Facebook nem támogatja, ha valaki erőszakra buzdít, márpedig a tanárok szemének kilövetésére való buzdítás és diákok lovakkal való megtapostatása aligha nevezhető másnak.

Az elmúlt években egyébként többen szorgalmazták, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság lépjen fel az ultraradikális honlap üzemeltetőjével szemben, azonban az NMHH bemondásos alapon elfogadta Bede Zsolt nyilatkozatát, mely szerint a honlapja nem minősül sajtóterméknek, így azt nem kötelező sajtótermékként regisztrálni, ezáltal a hazai médiaigazgatási szabályok nem vonatkoznak rá, ezért működését zavartalanul folytathatja.

A Vadhajtások egérutat nyert, miután az NMHH bemondásra elhitte neki a nyilatkozatát

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító:A Vadhajtások egyik erőszakra buzdító bejegyzése. Kizárólag dokumentációs és illusztrációs céllal, a leírtak tartalmával egyet nem értve mutatjuk.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások