fbpx
Szöllősi György és Csisztu Zsuzsa.

Csisztu Zsuzsa lett a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség alelnöke, Szöllősi György maradt az AIPS Europe európai alelnöke

Csisztu az első magyar nő ebben a pozícióban.

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS a római, tisztújító kongresszusán – a legmagasabb szavazatszámmal, a lehetséges 102-ből 96 vokssal – alelnöknek választotta Csisztu Zsuzsát, a Magyar Sportújságírók Szövetsége alelnökét, a Mandiner sportrovatának vezetőjét, a Sportrádió műsorvezetőjét – értesült a Media1 egy szerdai Facebook-bejegyzésből, amit a Magyar Sportújságírók Szövetsége tett közzé.

Csisztu az első nő, akit ebbe a pozícióba választottak a magyar sportújságírók közül, elődei Vadas Gyula, a Nemzeti Sport egykori tulajdonos-főszerkesztője, valamint Mamusich Mihály, a két világháború közötti időszak Európa-hírű futballszakírója voltak. Hasonlóan magas tisztséget viselt főtitkárként 1989 és 1992 között Gyulai István, a Magyar Televízió kommentátora.

Újraválasztották Szöllősi Györgyöt az AIPS Europe alelnöki posztján

A bejegyzésből arról is értesülhettünk, hogy Szöllősi György ismét az AIPS Europe alelnöke lett. A kedden délelőtt megválasztott új vezetőség este megtartotta első ülését, amelyen Charles Camenzuli elnök a vb-tagok közül újra a posztot 2019 óta betöltő Szöllősi Györgyöt jelölte alelnöknek. A javaslatot a végrehajtó bizottság egyhangú döntéssel elfogadta, ami azt jelenti, hogy 2026-ig az MSÚSZ elnöke lesz az AIPS Europe egyetlen alelnöke.

„Amikor öt éve bekapcsolódtunk az AIPS vezető testületeinek munkájába, kijelentettük, hogy a régi magyar sportújságírók nyomdokaiba kívánunk lépni, akik ott voltak a szervezet megalakulásánál 1924-ben, Párizsban, kongresszusokat rendeztek, vezető tisztségeket töltöttek be és néhány évig Budapesten székhelyet is biztosítottak az AIPS-nek. Azóta rendeztünk regionális, európai és világkongresszust, valamint AIPS Sportmédia-díjátadó gálát, továbbá elnyertük az alelnöki megbízatást a kontinentális és a globális szövetségben is. Gratulálok Gianni Merlo és Charles Camenzuli elnök uraknak, Csisztu Zsuzsa alelnök asszonynak a megválasztásukhoz, köszönjük a magyar és a többi, csaknem száz nemzeti sportújságíró-szövetség támogatását”

– mondta Szöllősi György, aki 2015 óta vezeti az MSÚSZ-t, 2017-ben lett az AIPS Europe vezetőségének tagja, 2019-ben pedig az alelnöke.

„Nagyon nagy megtiszteltetésnek és a nemzetközi sportújságíró-világtól kapott hatalmas szakmai elismerésnek érzem, hogy az öt pályázó alelnökjelölt közül engem választott meg legtöbb szavazattal az AIPS globális közössége. Harminc év sportújságírói munkája nyugszik ebben a sikerben és nagyon örülök, hogy az AIPS alelnökeként a jövőben világszinten is az eddigihez hasonló energiával és elkötelezettséggel képviselhetem a hivatásunkat a nemzetközi közösségben, és segíthetem a legjobb tudásom szerint a magyar sportújságírás és a magyar sportdiplomácia ügyét a globális szintéren. Annak is örülök, hogy az eddigi egy helyett már két női alelnöke van az AIPS-nek és hogy a jövőben is segíthetem a nők elismertségét a szakmánkban”

– mondta a választás után Csisztu Zsuzsa. Az AIPS ötödik ciklusra is elnöknek választotta az egyedüli jelöltként induló olasz Gianni Merlót, újra első alelnök lett a török Esat Yilmaer.

Óriási összeget fizet az állam a zuhanó példányszámú Nemzeti Sport felvásárlásáért

Elindította a Sportal nevű új sportportálját az „államosított” Nemzeti Sport versenytársa, a Ringier Magyarország

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Szöllősi György és Csisztu Zsuzsa. Fotó: Magyar Sportújságírók Szövetsége / Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások