fbpx
Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere, műsorvezető, Palkó Áron rendező és Bősze Ádám moderátor (b-j) a Duna csatorna új ismeretterjesztő műsorának, a Jézus és... című sorozatnak a sajtóeseményén a fővárosi Aquincumi Múzeumban 2022. október 4-én.

Jézus és… címmel indít ismeretterjesztő sorozatot a Magna Cum Laude frontembere a Duna TV-n

A 12 részes, a héten induló sorozatban különböző mesterségeket tárnak a nézők elé.

Látványos és elgondolkodtató időutazásra hívja a nézőket Mező Misi Jézus és… címmel a Duna TV-n induló ismeretterjesztő sorozata, amely tizenkét régi mesterséget mutat be – számolt be az MTI. A sorozat első epizódja szombaton 16:20-kor lesz látható.

A Jézus és… című sorozat címe különleges asszociációra ad lehetőséget: a pontok helyére különböző mesterségek kerülnek, és a műsorvezető nemcsak bemutatja ezeket az ősi szakmákat, hanem testközelből tapasztalja meg, mit jelent az évezredes szakmákat űzni, miközben olyan szakemberek osztják meg vele tapasztalataikat, akik hivatásként tekintenek munkájukra.

Minden „hivatásmese” példa lehet arra, milyen hangsúlyosan hatja át kultúránkat és szakmáinkat hétköznapjainkban a kereszténység – mondta el a műsor keddi budapesti sajtótájékoztatóján Mező Misi, hozzátéve: az ősi foglalkozásokon keresztül a nézők közelebb kerülhetnek a hithez, valláshoz és számos személyes élettörténethez is.

Mező „élete legszebb kalandjának” nevezte a tizenkét hónapon keresztül forgatott sorozatot, amely a bíró, építőmester, fazekas, földműves, halász, katona, orvos, pásztor, pék, szőlész, tudós és vámszedő mesterségekbe nyújt bepillantást.

A Jézus és... című műsor plakátja.
Fotó: MTVA / Mediaklikk.hu.

Mint a műsorvezető felidézte, a forgatás során eljutottak az olaszországi Pisába, egy gravitációs hullámokat vizsgáló kutatóközpontba, de jártak Erdélyben is, ahol a pásztorokról szóló műsort vették fel.

Különleges élmény volt száz méter magasan, az esztergomi bazilika kupolájának keresztjénél állni, de az is, amikor a sürgősségi osztályon testközelből lehetett megtekinteni egy gyomortükrözést – számolt be élményeiről Mező Misi.

Palkó Áron, a sorozat rendezője elmondta, a Jézus és… célja az, hogy a műsorban szereplőket „hitelesen tudja kibontani”. Mező Misi mellett könnyen megnyíltak az emberek, így a tizenkét mesterségről nem idealizált, hanem valós képet kaphatnak a nézők – jegyezte meg.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere, műsorvezető, Palkó Áron rendező és Bősze Ádám moderátor (b-j) a Duna csatorna új ismeretterjesztő műsorának, a Jézus és… című sorozatnak a sajtóeseményén a fővárosi Aquincumi Múzeumban 2022. október 4-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások