fbpx
Kémkedés, megfigyelés.

Izraeli szoftverrel figyelné a magyar kormány a közösségi médiát

A Pegasus után egy olyan szoftvert is vásárol a magyar kormány, amellyel akár a közhangulatot is monitorozni tudja.

Az izraeli Avnon Group nevű védelmi ipari vállalat egy olyan technológiai eszközt ad el a magyar kormánynak, amellyel a felhasználó nyomon tudja követni a közösségi média hálózatokat, az ott folyó kommunikációt, valamint elemezni és értelmezni tudja a közhangulatot a közösségi médiában zajló tevékenységek alapján – írta a Times of Israel nyomán a Kibic.

Az nem ismert az Avnon számára, hogy a magyar kormány pontosan milyen célból vásárolta meg a terméket, de a cég egyik vezető tisztségviselője szerint a közösségi médiában zajló diskurzust szeretnék vele figyelemmel kísérni.

A cégcsoport minden tranzakcióját jóvá kell hagynia az izraeli Védelmi Minisztériumnak. A cég tisztségviselője azt is elmondta, hogy a magyar kormány megfigyelési technológia iránti igénye az ukrajnai háború árnyékában a Magyarországon uralkodó belső társadalmi és politikai feszültségekkel, valamint az Ukrajnából érkező menekültek tízezreinek az Ukrajnával határos országba való beutazásával függhet össze.

kémkedés, megfigyelés, big brother, nagy testvér
Fotó: stock / Depositphotos

Az izraeli lap megjegyezte: az új technológia vásárlása pont abban az időszakban történik, amikor az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága éppen a szintén izraeli kémszoftver magyarországi felhasználását is vizsgálja.

A Pegasus magyarországi beszerzésének körülményeiről tegnap, szerdán a Direkt36 cikke nyomán a Media1 is írt; az üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva tudja elolvasni.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások