fbpx
A Mária Rádió stúdiója.

Egymillió mécses világíthatja be Magyarországot a Mária Rádió kezdeményezésében

A cél, hogy 1 millió ember imádkozzon három napon át az esti órákban a békéért.

Azt kéri a Mária Rádió az emberektől, hogy szeptember 29. és október 1. között imádkozzanak a békéért és ennek jeleként mindhárom este 20 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba, melyek bevilágítják egész Magyarországot.

gyász, halál
Fotó: Stock / Depositphotos

A Media1-hez eljuttatott felhívásukban arra emlékeztetnek, hogy az orosz–ukrán háború február 24-én, vagyis közel 7 hónappal ezelőtt kezdődött, és bár sokan abban bíztak, hogy csak pár napig tartó villámháború lesz, de azóta is tart a vérontás.

Lukovits Milán atya a közleményben arról beszélt, hogy kisemberként mindenki úgy érzi, hogy ő tehetetlen, „de ha összefogunk, van erőnk, lehet tenni a küzdelem ellen”

‚Mindenki tehet valamit, valaki fizikailag tud segíteni, például küld valamit a menekülteknek. De az is segít, ha a belső békétlenségeket rendezzük, annál kevesebb esély van arra, hogy újra háború legyen a világban”

– mondta az atya.

Tematikus műsorok is lesznek

Azokat, akik nem tartózkodnak az otthonukban ezekben az esti órákban, arra kérik, a mécsesek elhelyezése helyett álljanak meg egy percre abban a tevékenységben, amit épp csinálnak (legyen az akár autóvezetés, akár munka vagy szórakozás) és mondjanak el egy rövid fohászt a szenvedő emberekért, a háborúban álló országokért, illetve ezen országok döntéshozóiért.

Mindszenty Józsefnek tulajdonítják azt a mondatot, hogy „ha van 1 millió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól”.

A Mária Rádió célja, hogy valóban 1 millió ember imádkozzon ezekben a napokban az esti órákban a békéért, és a mécsesek kihelyezésekor vagy az egyperces megállásuk során esetleg imádkozzák el a Székely János szombathelyi megyéspüspök vagy a Lukovits Milán atya által írt imát.

Az imalánchoz a Mária Rádió honlapján és a Facebook-eseményen keresztül elérhető űrlapon lehet csatlakozni.

Mindezzel párhuzamosan a Mária Rádió tematikus műsorokat készít szeptember 29. és október 1. között, megszólítva az ukrajnai Radio Maria igazgatóját, valamint a Kárpátaljáról Magyarországra érkező vagy onnan elszármazó embereket.

A Mária Rádió különféle felekezeteket, intézményeket és szervezeteket is meghívott az összefogásra. A magyarországi rádió felhívásához a következő Mária Rádiók is csatlakoztak: a franciaországi, az írországi, a lettországi, a macedóniai, a máltai, a svájci és az ukrajnai. Kapcsolódik az eseményhez továbbá az örményországi, a malawi és a názáreti rádió is.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Mária Rádió.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások