fbpx
Horváth Balázs újságíró

Meghalt Horváth Balázs újságíró

Tragikus hirtelenséggel meghalt Horváth Balázs, az Index Degusztátor blogjának munkatársa és a Nyárspolgár blog csapatának tagja.

Az Index szerint Horváth Balázs mindössze 48 éves volt. A kortárs magyar gasztronómia újságírója volt, aki az elmúlt évtizedben szakadatlanul dolgozott – kutatott, feltárt, írt, alkotott.

„Nagy munkabírású, klasszikus műveltségű, régi vágású, de mégis friss gondolkodású publicista volt, aki cikkeit, tanulmányait rendkívüli alapossággal, mérnöki precizitással építette fel. Ha négy évvel ezelőtt nem veszi kezébe a kormányrudat, akkor a Nyárspolgár BBQ-blog menthetetlenül eltűnt volna a süllyesztőben” – írták.

Hozzátették:

„Bármilyen új témába fogtunk bele (yakitori, whole hog, buharai plov, rozskenyér, sokác bab), Balázs minden alkalommal hamiskás mosolyával, jegyzetekkel, komoly szellemi munícióval érkezett a tesztsütésekre, egy lépéssel előttünk járva. Írásai velünk maradnak, bízva abban, hogy jön még olyan kor, ahol az olvasásnak újra rangja lesz”

A fiatalon elhunyt újságírót felesége és nagyfia is gyászolja, búcsúztatásáról később intézkednek.

„Mindig lehetett számítani a munkájára, a témáiba nagy kedvvel és felkészültséggel vágott bele. Mindenkit ismert a gasztró világában, minden új helyről, változásról tudott. Bárhol összefutottunk, a bicikliről lepattanva, a hátizsákját ledobva mindig tudott újat mesélni, és nagy tervei voltak még az életben. Nemrégiben éppen megbeszéltünk egy kávézást, erre már nem kerülhet sor. 48 éves volt. Köszönünk mindent, Isten veled, Balázs!” – búcsúzik az Index.

További hírek

Borító: Horváth Balázs. Fotó: Horváth Balázs FAcebook-oldala
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások