fbpx
Vadász Ágnes bemondó egy régi újságkivágáson

Elhunyt Vadász Ágnes, a Magyar Rádió egykori bemondója, a Delta női narrátora

79 éves korában érte őt a halál.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Súlyos betegség következtében, 79 éves korában meghalt Vadász Ágnes, a Magyar Rádió egykori bemondója, közölte az MTI szombaton.

Vadász Ágnes 1965-től 1995-ig dolgozott a rádió bemondójaként, elnyerte a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nívódíját is. 2005-ben Kazinczy-díjban részesült, 2020-ban „a magyar nyelv ápolásáért és magas szintű közreadásáért” a Wacha Imre-díjat vehette át.

Több évtizeden át volt a Delta című tévéműsor női narrátora és számos film főcímhangja.

Óraadó tanárként beszédtechnikát tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, oktatott az MTV-ben, az MR-ben és a Hír Televízióban is. 2016-tól a MTVA Montágh Testületének elnöke volt.

„Vadász Ágnes végigjárta a szakmai ranglétrát, és miközben számos műfajban kipróbálta magát, dolgozott szerkesztőként és műsorvezetőként, hivatásos beszélők generációit tanította a szép magyar beszédre. Súlyos betegsége ellenére a Montágh Testület elnökeként élete utolsó heteiben is figyelemmel kísérte a közszolgálati médiában az anyanyelvi és viselkedéskultúra ápolására létrehozott, valamint a munkatársak nyelvhasználatát felügyelő és képző szervezet munkáját” – írta az MTVA közleményében.

Vadász Ágnes emlékére az M5 kulturális csatorna szombaton este az 1999-ben készült, Peloponnészosz, a görög kultúra szülőhelye című, Vadász Ágnes által narrált dokumentumfilmet vetítette, a Kossuth Rádió pedig hétfőn este fél 8-as kezdettel megismétli a 2021-ben vele készült Nagyok című portréműsort.

Az MTVA saját halottjának tekinti Vadász Ágnest, temetéséről később gondoskodnak – olvasható a közleményben.

További hírek

Borító: Vadász Ágnes bemondó egy régi újságkivágáson. Forrás: http://magyarradiobemondok.blogspot.com/2017/12/vadasz-agnes-bemondo.html
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások