fbpx
Az RTL Klub vezérlőterme

Elnézést kér az RTL Klub, amiért adáshiba miatt félbeszakadt a Fókusz csütörtök este

Technikai hibák léptek fel csütörtökön az RTL Klub adása közben, emiatt először megszakadt az éppen sugárzott Fókusz című műsor, majd egy több hónapos adást ismételtek.

A Media1 egyik állandó olvasója jelezte a részünkre (és erről videófelvételeket kaptunk tőle), hogy viszonylag hosszabb időn át súlyos technikai gondokkal küzdött az RTL Klub vezérlője.

Olvasónk szavai szerint először a Fókusz című műsorban a bejátszásoknak, majd egy idő után az élő adásnak is ciripelő hangja lett. A hanghiba után le is keverték az adást, beadták a műsorvezetőt, Barabás Évát, de ekkor is megmaradt az igencsak zavaró hanghiba.

Ezután annyira súlyossá vált a helyzet, hogy reklámot kezdtek el adni és Barabás is eltűnt a képernyőről. Hosszú reklámblokkal próbálták menteni a helyzetet, majd egy korábbi Fókusz adást kezdtek el leadni, amelyet nem a mai műsorvezető, Barabás Évi vezetett, hanem a műsor egy másik ismert arca, Tokár Tamás.

A kényszerből sugárzott Fókusz meglehetősen régi, mivel az egyik bejátszásban a riporter kabátban és maszkban látható, amit aligha tudunk elképzelni a mostani nagy forróságban.

A Media1 kérdést küldött az RTL Magyarországnak, hogy mi történt pontosan.

Frissítés 20:27:

Itt az RTL Magyarország válasza

Nem sokkal ezelőtt a következő válasz érkezett az RTL Magyarországtól lapunkhoz:

„A Fókusz csütörtök esti élő adása egy műszaki probléma miatt megszakadt. Szakembereink azonnal megkezdték a hiba elhárítását, ezzel párhuzamosan pedig életbe lépett az ilyenkor szokásos protokoll: a műsorajánlók és a reklámblokk után a Fókusz egyik korábbi adása került képernyőre. A hibát a kollégák időközben elhárították. Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézést kérünk.”

Elnémul a Tilos Rádió szeptember 3-án éjféltől a megszokott budapesti frekvenciáján

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Az RTL Klub vezérlőterme. Fotó: RTL Magyarország / Orsós Lajos (archív)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások