fbpx
Arany Blende

Arany Blende: idén is keresik a legjobb filmelőzetest

 Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelőzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhez 50 előzetest neveztek az Arany Blende mezőnyébe.

Bár továbbra is a trailer a főszereplő, már azt is figyelembe veheti a zsűri, hogy a trailer és a plakát hogyan erősítik egymást, illetve a film kommunikációját. Azaz most először plakátot is lehetett nevezni. „A trailer nem jár egyedül” – hangzik az idei verseny mottója.

A teljes mezőny az aranyblende.hu oldalon szerepel, itt zajlik a közönségszavazás is. A díjakat idén is szakmai zsűri fogja odaítélni, melynek tagjai: Czakó Judit vágó, Goda Krisztina filmrendező és forgatókönyvíró, Harsányi Márton, a chicagói Weber Shandwick ügynökség stratégiai igazgatója, Steven Lovy trailer producer, és Schweigert András, aki az AMC csatornahálózatnál a filmes csatornák kampányaiért, promóiért felel.

2021-ben sok olyan film is moziba került, amiket korábban a koronavírus miatt nem tudtak bemutatni, ezért rengeteg nagyjátékfilmhez érkezett trailer. Bedő Barna trailer producer, aki tavaly és tavalyelőtt is fődíjas lett az Arany Blendén, idén 10 film trailerének is alkotója, de a Robbit Creative ügynökség is nevezett több előzetest.

A közönségszavazás az aranyblende.hu oldalon szeptember végéig tart. Az előzetesek és a plakátok jól visszaadják a magyar filmes promóció trendjeit, de végignézve a címlapon arról is képet kapunk, milyen témák foglalkoztatták a filmkészítőket az elmúlt egy-két évben.

Az Arany Blendét immár harmadszor rendezik meg 2022-ben. A díjátadó esemény októberben lesz, ami abból a szempontból is különleges, hogy most először közösen szervezik a Friss Hús csapatával. Erre a napra több szakmai programot is terveznek a szervezők a trailerkészítés és a filmes promóció témájában, hogy az Arany Blende egyszerre rangos szakmai fórum, és a legizgalmasabb előzetesek bemutatásával szórakoztató esemény is legyen.

A nyár eleji nevezések elindulása kapcsán már írtunk az Arany Blende projektről.

 

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások