fbpx
Mexikó

Agyonvertek egy újságírót Mexikóban, idén ő a 14. médiamunkás, aki erőszakos halált halt

Újabb újságíró lett gyilkosság áldozata Mexikóban, az egyik helyi hírportált üzemeltető Juan Arjón López, aki tompa tárggyal okozott fejsérülésekbe halt bele – ismertette szerdán Sonora állam főügyészsége.

Juan Arjón López a Facebookon vezette a A qué le temes (Mitől félsz?) nevű hírportált, amely az Egyesült Államok déli határához közeli San Luis Río Colorado település regionális híreivel foglalkozott.

Az újságíró holttestét kedden találták meg egy vidéki út mentén. Eltűnését már augusztus 9-én jelezték újságíró társai a közösségi médiában.

Az idén – a friss esetet is beszámítva – legalább tizennégy újságírót gyilkoltak meg a latin-amerikai országban, amely a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi jogvédő szervezet szerint az egyik legveszélyesebb hely a világon a sajtóban dolgozók számára.

Az országban a legtöbb gyilkosságot a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban követik el, újságírókat pedig azért vesznek célba, mert beszámolnak ezekről az ügyekről, de a politikai korrupció feltárása is életveszélybe sodorhatja őket.

Civil szervezetek szerint az újságírók gyilkosainak több mint 90 százaléka büntetlen marad Mexikóban.

(Az MTI nyomán)

További tartalmak találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások