fbpx
Meszes Boglárka, az M1 Híradó hírolvasója felkonferálja A kérdésekkel provokált az újságíró című riportot.

Újságíróképzést indít az MTVA a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen

A képzés egyik célja a bejelentés szerint olyan elméleti tudás közvetítése, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki a közszolgálati média munkatársa lehessen.

Az MTI beszámolója szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) idén szeptemberben induló képzése két féléves, levelező rendszerű lesz, és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben valósul meg.

Mint írták, a cél olyan szakemberek képzése, akik átfogó elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a közszolgálati média működésével kapcsolatban, különös tekintettel az olyan feladatkörökre mint a hang- és videotechnika, a műsorszerkesztés és -rendezés, a vágási és az operatőri ismeretek.

A Bartók Rádió stúdiója.
A Bartók Rádió stúdiója. Fotó: M1 / adáskép

A gyakorlati ismeretek átadásán túl a képzés célja olyan elméleti tudás közvetítése is, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki a közszolgálati média felelős munkatársa lehessen. Hozzátették: az oktatás rugalmas időbeosztásából adódóan a szak munka mellett is elvégezhető.

A részletes képzési programról és a jelentkezés menetéről bővebb tájékoztatás az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézetének honlapján található.

A szak meghosszabbított jelentkezési határideje augusztus 19. éjfél – idézte az NKE közleményét az MTI.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Meszes Boglárka, az M1 Híradó hírolvasója felkonferálja A kérdésekkel provokált az újságíró című riportot. Fotó: Youtube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások