fbpx
A Hungaroring felülnézetből.

Megszólalt a Hungaroringen megvert brit fotós

Mark Thompson, a Getty megpofozott fotósa éles kritikát fogalmazott meg a helyszínt biztosító Valton Security biztonsági embereivel szemben.

Mint arról a Media1 is beszámolta Hungaroringen tartott Forma1 Magyar Nagydíjon a pénteki második szabadedzés alatt úgy megpofozta Mark Thompson brit fotóst egy Valton Security feliratú ruhát viselő biztonsági szolgálatos, hogy a Getty képügynökség fotósaként dolgozó médiamunkásnak vérezni kezdett a szája. Az esetet követően Szabó Balázs, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) egyik magyar tagja feljelentést tett garázdaság gyanújával, ami miatt a rendőrség nyomozást rendelt el. Szabó az AIPIS nevében szolidaritását fejezte ki az újságíróval és elfogadhatatlannak nevezte, ami a fotóssal szemben történt.

A Blikk most elérte a fotóst, aki a folyamatban lévő nyomozás miatt nem akart részletekbe bocsátkozni, de a következőket üzente a lapnak:

„Ezek a fickók nem biztonságiak, hanem gengszterek, akik nem hallgatnak az észérvekre. Fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra”

– vélekedett Mark Thompson.

Mark Thompson, a Getty fotósa és a Valton Security embere a Forma1 Hungaroringen megrendezett szabadedzése közbeni erőszak után
Mark Thompson, a Getty fotósa és a Valton Security embere a Forma1 Hungaroringen megrendezett szabadedzése közbeni erőszak után

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Hungaroring felülnézetből. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások