fbpx
Mark Thompson, a Getty fotósa és a Valton Security embere a Forma1 Hungaroringen megrendezett szabadedzése közbeni erőszak után

Nyomoz a rendőrség a Getty fotósát a Hungaroringen ért erőszak miatt

A brit fotóst, Mark Thompsont egy Valton Security feliratú ruhát viselő biztonsági szolgálatos úgy megpofozta, hogy vérezni kezdett a szája.

„A magyar biztonsági őrök barátságos arca! #gengszterek” – ezzel a kísérőszöveggel osztotta meg az elsőként a vezess.hu által megtalált, fotókat is tartalmazó Twitter-bejegyzéseket Mark Thompson, a Getty fotóügynökség munkatársa arról, hogyan bánt el vele a Formula-1 Magyar Nagydíjon, a Hungaroringen a Valton Security egyenruháját viselő biztonsági ember. Az események még a pénteki szabadedzés alatt zajlottak.

Blikk szerint abból alakult ki vita, hogy a képügynökség fotósát nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozott is már. A munkája akadályozását szóvá tevő fotóst ezután ütötte meg a biztonsági szolgálat embere. A fotósnak a történtek után vérezni kezdett a szája.

Az ügyben Szabó Balázs sportújságíró, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) tagjaként feljelentést tett nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt. A 444-hez is eljuttatott feljelentés mellé Szabó azt írta:

„Több újságíró kollégám nevében szolidaritást vállalunk a bántalmazott idős tagtársunkkal és nyilvánosan fejezzük ki sajnálatunkat, hogy Magyarországon ilyen erőszakot volt kénytelen elszenvedni. Szeretnénk a tudtára adni, hogy a magyar emberek sport- és békeszerető emberek és semmiképp sem azonosíthatók az őt bántalmazó erőszakos rendezővel.”

A Blikknek Szabó Zsolt azt mondta, hogy utánanézett, és Thompson évtizedek óta a szakmában lévő elismert szaktekintély, de nem is ez a lényeg, hanem az, miként történhet meg ilyesmi. Szabó azt is mondta, hogy ugyan az eset pontos részleteit nem ismeri, de elfogadhatatlannak tartja, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon és megüssön egy embert, és ezzel Magyarország rossz hírét keltse.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya garázdaság vétsége miatt indított büntetőeljárás keretében nyomozást indított.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások