fbpx
Iráni nő egy jégkrémreklámban.

Kitiltja a nőket egy jégkrémreklám miatt a reklámokból az iráni iránymutatási minisztérium

Túlságosan erotikusnak és ezáltal erkölcstelennek találták a minisztériumban, ahogy egy nő elfogyasztott egy jégrémet.

Az iráni iránymutatási minisztérium szigorította az úgynevezett „hidzsáb és tisztaság törvényt”, melynek következtében mostantól nem szerepelhetnek nők a reklámokban – számolt be a Szabad Európa.

Mint írták, az új előírásokról már levélben tájékoztatta a kormány az iszlám köztársaságban működő reklámügynökségeket. Erre azt követően került sor, hogy az országban visszavonták egy cég jégkrémreklámját, mondván az abban szereplő nő a kulturális tárca szerint

illetlenül volt felöltözve, és „gusztustalanul, undorítóan szexuális” módon fogyasztotta a jégkrémet, ami az „erkölcstelenség terjesztéséhez” vezet a társadalomban.

A Szabad Európa bemutatta a szóban forgó reklámot, melyben szó sincs meztelenségről, a nő benne hosszú ujjú felsőt és fejkendőt visel:

Az új szabályozás hírére aktivisták egy online kampányt is indítottak a közösségi médiában, továbbá a szigorúbb szabályokat alkalmazó vállalatok bojkottjára szólították fel az embereket.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Iráni nő egy jégkrémreklámban. Fotó: IranWire / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások