fbpx
Napi.hu

Helyreigazítást közölt a Napi.hu

Több dolog is valótlan volt az egyik írásában.

A Napi.hu helyreigazításában azt írja, hogy a 2022. július 13-án megjelent, „Bukásra áll a kormány egyik látványprojektje” című cikkében több tény sem felelt meg a valóságnak. A cikkben szereplő W-É-L Opera Konzorcium, a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a Laki Zrt. kérésére az alábbi helyreigazítást tették közzé hétfőn:

  • „Társaságaink rögzítik, hogy a cikkben állítottakkal keltett hamis látszattal szemben az Operaház felújítása tárgyában a Megrendelő és Társaságaink között létrejött vállalkozási szerződés szerinti kivitelezési feladatainkat teljes mértékben teljesítettük, az elvégzett munkára vonatkozó jogszabályi és szerződéses előírásoknak megfelelnek, az átadott munkákkal kapcsolatban a rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba nem merült fel.
  • A cikkben szereplő hamis színben feltüntetett tényállításokkal szemben nem tartozott Társaságaink szerződéses feladatai közé a cikkben említett nézőtéri székek beszerzése.
  • A cikkben szereplő valótlan állítással szemben az Operaház főlépcsője feletti mennyezet díszítése nem freskó, hanem úgynevezett tempera secco technológiával készült.
  • A cikkben szereplő hamis színben feltüntetett tényállításokkal szemben a főlépcső feletti mennyezeti tempera secco beázása nem kezeletlen meghibásodás, annak kijavítására technológiai okokból nem került még sor, mert azt csak a fal teljes száradása után lehet elvégezni. Az ütemezett javítása a Magyar Állami Operaházzal egyeztetett időpontban, a fal teljes száradása után kerül megkezdésre”

– írta a cégek kérésére a Napi.hu.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások