fbpx
Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője.

Megszólalt a Szeged TV műsorvezetője, aki Csongrád-Csanád „vármegyéből” köszönt el a nézőktől

Balogh Juditról több kommentelő is azt feltételezte, hogy biztosan kap majd egy jó kormányzati állást az eset után. A műsorvezetőben az is felmerült, hogy a legközelebbi vicchez bevisz egy vicctáblát is a stúdióba, nehogy félreértsék.

Mint arról elsőként a Media1 beszámolt, kedd este a következő szavakkal búcsúzott el a tévénézőktől Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője:

„Önöknek pedig nagyon köszönöm a figyelmet, Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből!”

– utalva ezzel a nem sokkal korábban benyújtott alaptörvény-módosítás tervezetre, amely egyebek mellett a megyéket átnevezi vármegyékre, így elfogadását követően Magyarország megyéit ezután vármegyéknek kell majd hívni. Változik továbbá a kormánybiztosok megnevezése is, méghozzá főispánra.

Bár a Media1 hírében egyértelműen szerepelt, hogy Balogh Judit nyilvánvalóan gegnek, humornak szánta az elbúcsúzást a fejleményekre reagálva, több kommentelő mégis keresetlen szavakkal illette a műsorvezetőt, illetve olyanokat írtak, hogy bizonyára jól megfizetik majd a szervilizmusáért.

A Telex megkereste a műsorvezetőt, aki elmondta, hogy

„ez nem egy megtervezett esemény volt, hanem gyakorlatilag az történt, hogy a műsorunk előtt pár perccel érkezett a hír a vármegyés javaslatról. Az adásban egyébként is beszélgettem Jámbor Andrással a főispánokról, és mondta, hogy készüljünk fel, hogy nemsokára mi is Csongrád-Csanád vármegye leszünk. Ez adta az ötletet az elköszönéshez”

– mondta. Balogh Judit hozzátette, természetesen egy hírműsor műsorvezetőjeként a műsorban nem megengedett véleményt formálnia, de szerinte ez a mértékű irónia még épp belefért. „Ma már kevésbé kötöttek a hírközlési szabályok is” – mondta.

„Ennyit még nem forgott a Szeged Televízió neve a médiában”

Balogh Juditot meglepte egyébként, hogy milyen sokan vádolták meg szervilizmussal a kommentekben, és hányan feltételezték róla, hogy majd biztosan kap valamilyen jó kormányzati állást.

„Pedig aki ismer, tudja, hogy milyen iszonyú büszke vagyok rá, hogy az egész pályafutásom során a mindenkori kormánnyal szembeni kritikai szemléletet képviseltem”

– reagált a műsorvezető, aki büszke arra is, hogy „elsőzött” a vármegyézéssel, és örül neki, hogy „ennyit még nem forgott a Szeged Televízió neve a médiában”. Végezetül megjegyezte:

„Felmerült azért bennem, hogy a legközelebbi vicchez a papír és a víz mellé odakészítek egy vicctáblát is, nehogy félreértsenek”.

A műsorvezető egyébként 2019 szeptemberéig az ATV-nél dolgozott, ahol egyszer Novák Katalint (aki akkoriban még minisztériumi államtitkár volt) teljesen kihozta a sodrából a kérdéseivel.

Mint arról hírt adtunk, Szellő István, az RTL Híradó műsorvezetője is reagált a kormánypárt vármegyés és főispános alaptörvény-módosítójavaslatára tegnap, szerda este a műsor végén.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője. Fotó: Szeged TV / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások