fbpx
Facebook applikáció.

Jelentős változások várhatók a Facebook működésében

Egy kiszivárgott dokumentum szerint jelentősen átalakítások várhatók a Facebook hírfolyamában annak érdekében, hogy a közösségi oldal maga mögött tartsa a TikTok nevű platformot.

Erről a hvg.hu a The Verge nyomán írt, mely a Facebook egyik vezetőjének a memóját dolgozta fel.

A jövőben a Facebook nagyobb hangsúlyt fektet majd az azoktól az oldalaktól és személyektől származó bejegyzések megjelenítésére, amelyeket ugyan nem követ a felhasználó, de valamiért az algoritmusok mégis úgy gondolják, hogy érdekes lehet számára.

Tom Alison, a Facebook alkalmazásért felelős vezető mindezt úgy fogalmazta meg, hogy a hírfolyamnak az eddigieknél nagyobb mértékben kell támaszkodnia az ajánlásokra – hasonlóan a TikTok Neked néven ismert hírfolyamára. Ezt discovery engine-ként emlegeti a kiszivárgott dokumentum.

Meta, Facebook.
Fotó: stock / Depositphotos

Ezek az ajánlások főként olyan forrásból származnának mint az Instagram Reels nevű videós része. Mindez azzal járna, hogy a barátoktól, családtagoktól kevesebb tartalom jelenne meg. Egyúttal a Messenger alkalmazást is visszatennék a fő Facebook-appba, ezzel is arra ösztönözve a felhasználókat, hogy több tartalmat osszanak meg a discovery engine-ből. Az  önálló Messenger app jövője egyelőre bizonytalan.

Tiktok
TikTok applikáció. Fotó: Stock / Depositphotos.com

A pontos fejlesztési ütemterv jelenleg nem ismert, így nem tudni, hogy a fenti változások mikor lépnek életbe.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások